Contorizarea individuală a costurilor de încălzire a dus la o economie de 15 milioane de euro la nivel de Bucureşti, potrivit datelor furnizate de RADET Bucureşti pentru perioada 2007 – 2014.
Cu toate acestea foarte mulţi bucureşteni aleg să renunţe la repartitoarele de căldură. Motivul: costurile mai mari la întreţinere comparativ cu imobilele de locuinţe unde nu sunt montate repartitoare, scrie Gandul.ro.
De cealaltă parte Asociația Națională a Prestatorilor de Servicii de Contorizare și Calcul al Utilităților (ANSCP) susţine că modalitatea de calculare a consumului termic utilizată în prezent, prin raportare la suprafaţă utilă (pauşal), a devenit incorectă, imorală şi ilegală, ţinând cont de faptul că multe calorifere sunt înlocuite de instalaţii cu puteri termice mărite.
În plus contorizarea individuală a încălzirii va deveni obligatorie. Potrivit legislaţiei europene transpuse în legislaţia naţională sistemul de contorizare individuală a încălzirii pe baza repartitoarelor de costuri trebuie să înlocuiască actuala modalitate de împărţire a costurilor încălzirii, „pauşal”.