Decizi la un moment dat că plata chiriei nu mai face parte planurile tale și te hotărăști să te muți la casa ta, fie primită moștenire, fie cumpărată printr-un credit bancar. În primă instanță, vei fi entuziasmat de amenajarea interioară a unui apartament sau a unei case, pentru că poți, în sfârșit, să alegi culoarea preferată pentru pereți, poți cumpăra mobila care îți place și poți organiza camerele după bunul plac.
După evaluarea ofertelor de pe piață, e posibil, totuși, să te simți epuizat de toate informațiile noi și să nu mai știi către ce variante să te îndrepți, mai ales dacă ești la prima experiență de acest gen. E important să îți faci un plan bine gândit și să începi renovarea casei, fără să te abați de la el.
Alege un stil
Când te muți în casă nouă, prima decizie stă în a alege un stil care te reprezintă și de la care să pornești. Ajutor poți găsi cât vrei online, trebuie doar să folosești cuvintele cheie potrivite, care să te conducă spre pozele care te-ar putea inspira. După ce ai adunat îndeajuns de multe poze de unde poți alege, relaxează-te și sortează-le, până ajungi la o variantă care te încântă cel mai mult. De aici vei putea merge mai departe către detalii.
Investește în aparatură
Utilează-ți locuința cu aparatură de calitate, ca să nu te trezești cu surprize neplăcute imediat după ce ai terminat de renovat. Sistemul de încălzire într-o locuință este foarte important, pentru că vei vrea să ai apă caldă la dispoziție și o temperatură plăcută în casă, mai ales în sezonul rece, așa că ocupă-te mai întâi de acest aspect, pentru că e posibil să fie nevoie de câteva găuri în plus în pereți și nu vei vrea să văruiești din nou, după montarea caloriferelor și a centralei
Joacă-te cu culorile
Alege o paletă de culori cât mai aproape de gustul tău. Nu uita de semnificația culorilor și de destinația lor pentru anumite camere. De exemplu, nu e indicat să folosești nuanțe de roșu în dormitor, pentru că această culoare este una care te va energiza, drept urmare, nu te vei putea odihni cum trebuie. În opoziție, verdele este culoarea care relaxează cel mai mult ochiul uman, așa că ar putea fi ideal pentru camera în care dormi. Galbenul îți dă poftă de mâncare, deci e cel mai potrivit pentru bucătărie, iar albastrul este perceput de creier ca fiind liniștitor, așadar îl poți folosi în locul unde citești sau stai cu prietenii.
Măsoară de două ori
După ce ai văruit pereții în culorile preferate, e timpul pentru niște calcule. Măsoară cu atenție toate camerele și pune pe hârtie planul încăperilor. Astfel, îți va fi mult mai ușor să vezi în spațiu ce piese de mobilier s-ar potrivi mai bine și care va fi suprafața care va rămâne liberă. Fii atent și la cum se deschide ușa în fiecare cameră și ține cont că, vizionată într-un showroom, mobila va părea mai mare decât va fi în sufrageria ta.
Cumpără mobilă de calitate
Investește în articolele de mobilier! Un pat cu structura rezistenta îți va face somnul mai liniștit pentru mulți ani, așa că găsește un design plăcut și gândește-te mai întâi la confortul tău, iar mai apoi la bani. Același lucru trebuie să faci când alegi și masa pe care vei mânca alături de familia ta sau canapeaua pe care te vei relaxa cu prietenii. Ca să fii sigur că te vei putea bucura de investiția ta mai mulți ani, alege culori neutre, ca în cazul în care te hotărăști să schimbi ceva, cum ar fi culoarea pereților sau covorul din încăpere, piesele de mobilier să poată fi ușor asortate cu noile tale preferințe.
Cel mai probabil, casa în care abia te-ai mutat nu va fi ultima, așa că relaxează-te, pernele de decor și culoarea varului nu vor fi pentru tot restul vieții aceleași. Alege piesele de decor cu inima și bucură-te de noua ta locuință!