Oferte locuri de munca top

Regiunea Centru: Concurenta mare la fonduri europene pentru turism

De trei ori mai multe fonduri fata de bugetul alocat prin Programul Operational Regional (POR) au fost solicitate in regiunea Centru pentru finantarea proiectelor turistice.
Potentialii beneficiari de fonduri europene au depus 87 de cereri de finantare solicitand peste 118 milioane euro, in conditiile in care prin Domeniul Major de Interventie 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice”, au fost alocate regiunii Centru 37,84 milioane euro.
Dintre acestea 22 de proiecte au fost contractate si presupun investitii de peste 37 milioane euro. Alte cinci proiecte vor fi contractate in perioada urmatoare.
Simion Cretu, director general ADR Centru, precizeaza:
„Pana acum avem unitati de cazare modernizate, drumuri si alte facilitati urbane reabilitate in patru statiuni turistice si mai multe structuri de agrement dezvoltate, inclusiv parcuri, partii de schi si terenuri de golf. Prin toate aceste investitii se vor crea circa 200 locuri de munca si astfel pe langa dezvoltarea infrastructurii de turism, fondurile POR vor contribui inclusiv la consolidarea climatului socio-economic”. Pana la sfarsitul anului 2013, prin proiectele contractate pe DMI 5.2 din cadrul Programului Operational Regional 207-2013 la nivelul regiunii Centru au fost efectiv rambursate beneficiarilor peste 12 milioane euro, iar rezultatele investitiilor se vad in opt proiecte finalizate. Practic in fiecare din cele sase judete Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu se gaseste cate un proiect finantat din aceste fonduri nerambursabile, lucru care creste atractivitatea regiunii noastre fata de turisti.

Sus