Solplanet x AeroFix

Regiunea Centru: 413 contracte incheiate cu beneficiarii privati in 10 luni

ADR Centru a finalizat contractarea fondurilor nerambursabile alocate IMM-urilor din Regiunea Centru in cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” 2007-2013. Procesul de contractare a demarat in septembrie 2013 si a fost incheiat in 30 iunie. In ultimele 10 luni au fost incheiate 413 contracte de finantare cu beneficiarii privati, proiecte care atrag sume nerambursabile in valoare de 373,2 milioane lei.
Simion Cretu, director general ADR Centru, a declarat:
„Practic, prin toate aceste initiative, economia regiunii va beneficia de o crestere neta de peste 710 milioane lei, cat reprezinta valoarea totala a proiectelor contractate pe acest program. La aceste investitii se vor adauga si veniturile realizate in proiecte, ceea ce ne face sa credem ca peste un miliard de lei vor fi investiti cu folos in sectoarele productive ale firmelor romanesti.”
Pe viitor, pentru perioada de programare 2014-2020, se are in vedere elaborarea, in colaborare cu peste 250 de asociatii profesionale si patronale, companii si alte entitati industriale, a Documentului de Politica industriala (Strategia de Reindustrializare a Romaniei), care este unul din documentele ce vor sta la baza Strategiei de Competitivitate a Romaniei in perioada 2014-2020.

Sus