Oferte locuri de munca top

Reconversia City Mall s-a facut printr-un credit Bancpost de 17,3 mil. euro

475.jpg Papalekas a contractat credite la Bancpost in valoare de 17,3 milioane euro pentru finantarea lucrarilor de reconversie a centrului comercial City Mall din Capitala intr-o cladire de birouri, potrivit raportului financiar al companiei pe 2013.
Investitiile sunt finantate prin doua linii de credit in valoare de 15,81 milioane euro, respectiv 1 milion euro.
Compania Globalworth detinuta de omul de afaceri Ioannis Papalekas a contractat totodata un credit de 8 milioane euro de la Bancpost pentru achizitia parcului logistic Timisoara Airport Park (TAP).
Un alt credit de 3,4 milioane euro a fost utilizat pentru finantarea lucrarilor la Floreasca One.
City Mall a intrat in insolventa in anul 2010 si a fost vandut in 2011 contra sumei de 17,3 milioane euro plus TVA companiei Star Imob Construct, controlata de Papalekas.
La momentul vanzarii centrul commercial avea un grad de ocupare de 83% din spatiul comercial si contracte cu aproximativ 74 de chiriasi.
Compania Globalworth Real Estate Limited a fost infiintata anul trecut si a atras 53,59 milioane euro pe piata AIM din Marea Britanie.
Pana la finalizarea ofertei publice compania a semnat intelegeri pentru achizitia urmatoarelor proprietati si societati din Romania: City Offices si Herastru One, 31 Upground Towers, 60% din Victoria Ventures, Bucharest One, Upground Tower, TCI.
In prezent societatea se afla in cautare unei finantari in vederea finalizarii achizitiei Tower Center International, proprietar al TCI.
„Globalworth apreciaza ca fluxurile de capital ale investitorilor globali se vor deplasa in cautarea unor randamente mai ridicate de pe piele considerate „aradisuri fiscale catre piete mai periferice precum Romania, Europa de Sud-Est si Europa centrala si de Est. Astfel, Romania si zona de est a Europei ar trebui sa devina in timp mai atractive pentru o categorie larga de investitori.”, precizeaza in raport reprezentantii Globalworth.
Valoarea totala a proprietatilor Globalworth la sfarsitul lunii decembrie 2013 se ridica la suma de 121,33 milioane euro.
Globalworth Real Estate Investments Limited a incheiat anul 2013 cu un profit de 13,7 milioane euro.

Sus