Oferte locuri de munca top

Reconstructie dupa inundatii in Bosnia si Hertegovina

2304.jpg Comisia Europeana a organizat saptamana trecuta la Bruxelles un eveniment dedicat reconstructiei zonelor afectate de recentele inundatii din Bosnia si Hertegovina.
„Ar trebui sa ne asiguram ca acest fel de dezastre nu se vor mai petrece. (…) Acest lucru poate fi facut prin elaborarea unui plan de management in ceea ce priveste riscul de inundatii si lucrari de infrastructura, sisteme de preventie pe malurile raurilor”, a declarat comisarul european pentru cooperare regionala, Stefan Fule.
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a oferit saptamana aceasta un sprijin financiar de 58 de milioane de euro pentru sectorul public din Bosnia si Hertegovina ca urmare a dezastrelor naturale iar o suma aditionala de 100 de milioane de euro poate fi accesata de catre agentii economici mici si mijlocii.
Un alt proiect al BERD vizeaza acordarea de imprumuturi de pana la 300 de milioane de euro catre sectorul privat pentru a finanta lucrarile de reconstructie si consolidare impotriva inundatiilor din Serbia.
Lucrarile de refacere a zonelor distruse de inundatii in luna mai ar urma sa fie finalizate in aproximativ 6 luni.

Sus