Oferte locuri de munca top

Reabilitarea unei parti a maternitatii SCJU Sibiu, finalizata

2189.jpg Lucrarile la maternitatea Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu au atins un stadiu de executie de 50%. La finalizarea proiectului unitatea spitaliceasca va beneficia de 30 de saloane noi.
Saloanele 2 si 3 au fost finalizate si pe un nivel din corpul B al maternitatii, „care a fost preluat saptamana trecuta si deja este functional, acolo efectuandu-se internarile si externarile pentru mame si nou nascuti”.
Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, a declarat:
„Cu pasi repezi ne indreptam catre standarde occidentale la maternitatea Sibiu si ne bucuram ca, in urma demersurilor pe care le-am facut impreuna cu Prefectura, conducerea spitalului, Directia de Sanatate Publica, am reusit sa deblocam aceasta investitie, cu sprijinul Ministerului Sanatatii.”
Blocul materno-infantil al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu se afla intr-un proces complex de reabilitare si modernizare, gestionat de Ministerul Sanatatii printr-un program de finantare de la Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii. Suma totala necesara pentru reabilitare se ridica la aproximativ 25,5 de milioane de lei.
Lucrarile au inceput in data de 19 iulie 2011 si sunt executate de catre un joint-venture romano-austriac, format din Vamed (Austria) si Valve International Braila. Ulterior, modificarile succesive de proiectare, atat pe partea de constructii cat si pe cea de instalatii, au dus la depasirea valorii initiale a proiectului dar lucrarile s-au reluat intr-un ritm accentuat in luna ianuarie 2014.
La incheierea tuturor lucrarilor, in cadrul maternitatii Sibiu vor functiona: 42 de saloane cu grup sanitar propriu si cu un total de 83 de paturi, trei sali de operatii, sapte sali de nasteri, trei saloane ATI neonatalogie, trei sali ATI prematuri, trei saloane de Terapie Intensiva pentru femei si cabinete pentru personalul medical.

Sus