Oferte locuri de munca top

Reabilitarea termica in sectorul 1, finantata prin BEI

2362.jpg Banca Europeana pentru investitii finanteaza demersul de reabilitare termica a blocurilor din sectorul 1 al Capitalei.
Organismul financiar a acordat prima transa de peste 22 de milioane de euro din suma totala de peste 136 de milioane pentru a finanta faza a doua a programului de renovare a apartamentelor din sectorul amintit.
In urma implementarii proiectului consumul de caldura va scadea cu aproximativ 50% in cladirile reabilitate, se arata in comunicatul emis de BEI.
„Fondurile BEI vor contribui la implementarea Planului de Eficienta Energetica din Romania prin reabilitarea termica a blocurilor. In acelasi timp, imprumutul acordat va ajuta Romania sa isi indeplineasca angajamentele privind directiva europeana pentru performanta energetica a cladirilor. Aceasta va imbunatati conditiile de mediu prin reducerea emisiilor si poluarii, cu implicatii pentru nivelul de trai al cetatenilor din Bucuresti.”, a declarat Presedintele BEI Werner Hoyer.
In total 406 cladiri cu aproape 19 mii de apartamente vor fi renovate in aceasta a doua faza a proiectului. Lucrarile se desfasoara in perioada 2013-2017.
In urma aplicarii programului se estimeaza reduceri ale consumului de energie cu 190 GWh pe an. Valoarea totala a programului este de peste 180 de milioane de euro.

Sus