Oferte locuri de munca top

Raul Vedea va fi reabilitat cu bani europeni

Primaria Alexandria a anuntat ca doreste sa acceseze fonduri europene pentru implementarea proiectului ” Crearea zone ecourbanistice in Euroregiunea Dunarea de jos – modele de dezvoltare urbana durabila”.
Planul elaborat de administratia locala prevede: reabilitarea digului de protectie al riului Vedea pe teritoriul mun. Alexandria, suprainaltarea, consolidarea, latirea si amenajarea partii superioare a acestuia in vederea crearii accesului mijloacelor auto de interventie,amenajarea digului ca zona de promenada pentru locuitorii din Municipiul Alexandria, valorificarea functiunilor zonei (spatiu urban atractiv, zone de recreere si de agrement), amenjarea urbanistica a teritoriului .
Din seria proiectelor ce urmeaza a fi implementate, peste 6 milioane de lei vor fi folositi pentru reamenajarea Padurii Parc Vedea iar aproape 18 milioane merg la reabilitarea termica a blocurilor din oras. In acest sens, in sedinta din 27 februarie Consiliul Local a aprobat un credit intern pe o perioada de 14 ani in valoare de 24 de milioane de lei.

Sus