Oferte locuri de munca top

Ratele la dezvoltator: o alternativa la creditele bancare?

Ratele la dezvoltator reprezinta o modalitate de plata pentru locuinte care a strans de-a lungul timpului si inca strange pareri impartite. Unora nu le este deloc convenabil sa plateasca lunar sume foarte mari pentru a-si achita ratele, in vreme ce altii prefera sa achite mai rapid datoriile si sa scape de griji, precizeaza reprezentantii portalului dezvoltatorimobiliar.ro.
Modalitatea de plata prin rate la dezvoltator este un sistem prin care cei care cumpara o locuinta aleg sa achite rate lunare direct dezvoltatorului imobiliar care a construit respectiva casa sau respectivul apartament.
Din cauza motivului de mai sus, dezvoltatorii imobiliari pot stabili valoarea fiecarei rate lunare si valoarea dobanzilor, nefiind constransi de Banca Nationala a Romaniei sa respecte legile institutiilor financiare. In concluzie, nu este de mirare ca, in unele cazuri, clientii pot ajunge sa plateasca la finalul perioadei de rambursare sume mult mai mari decat cele pe care le-ar plati daca si-ar achizitiona locuinta cu un credit de la banca.
Cu toate acestea, potrivit portalului dezvoltatorimobiliar.ro, daca pentru a lua un imprumut de la banca trebuie sa treci printr-un proces birocratic deloc placut, care-ti va consuma foarte mult timp, in cazul ratelor la dezvoltaror procesul este mult mai rapid. In multe situatii nu trebuie decat sa achiti avansul pentru locuinta si sa semnezi contractul cu dezvoltatorul si totul este rezolvat.
Pentru ca tot am ajuns sa discutam despre avans, trebuie sa mentionam ca acesta poate ajunge si chiar depasi 30% din valoarea locuintei daca un client alege ratele la dezvoltator. Stim cu totii ca pe piata din Romania exista in prezent optiuni de achizitionare a unei locuinte cu avans mult mai mic, de pana la 5% (cum ar fi la programul de creditare Prima Casa).
In ceea ce priveste perioada de creditare, aceasta se poate intinde pana la 10 ani (in cele mai multe situatii), la ratele la dezvoltator, si pana la o perioada de trei ori mai indelungata, la contractarea unui credit bancar. De asemenea, dupa cum se intelege de la sine, ratele lunare pentru prima modalitate de plata sunt de cateva ori mai scumpe decat pentru cea de-a doua optiune.

Sus