Oferte locuri de munca top

Puterea instalata a centralelor eoliene in crestere

2256.jpg Puterea instalata a centralelor eoliene are un potential de crestere de 4,9 GW la nivel european odata cu punerea in functiune a celor 16 proiecte de turbine eoliene aflate in constructie.
In primele sase luni ale anului un numar de 224 de noi turbine aflate in largul marii au fost conectate la reteaua electrica europeana, totalizand 781 MW, in scadere cu 25% fata de aceeasi perioada din 2013, potrivit unui raport al EWEA (European Wind Energy Association).
In aceeasi perioada au fost instalate 282 de turbine eoliene dar nu au fost conectate in aceasta perioada, ajungand la un total de 310 turbine care asteapta conectarea la retea. Odata conectate vor adauga 1,2 MW la puterea eoliana instalata offshore.
„In ciuda scaderii puterii instalate prin proiectele eoliene acesta ramane sectorul energetic cu cea mai mare crestere din Europa”, a declarat Justin Wilkes, Deputy Chief Executive Officer al EWEA.
Potrivit sursei citate, pentru dezvoltarea sectorului energetic din surse eoliene aceasta industrie are nevoie de vizibilitate pe termen lung. Acest lucru ar putea fi obtinut prin obiective ambitioase de mediu pe care le-ar putea stabili in aceasta toamna oficialii europeni pentru strategia 2030.
Puterea instalata a parcurilor eoliene offshore din Europa totalizeaza 7,3 MW in 73 de parcuri eoliene din 11 tari europene cu o capacitate de productie de 27 de TWh, suficienta pentru consumul a 7 milioane de locuinte.

Sus