Solplanet x AeroFix

Punctul de trecere Giurgiu – Ruse II, deschis in regim de bac

Deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei de stat Giurgiu (România) — Ruse (Bulgaria) II, în regim de bac, a fost aprobată prin intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern.

Hotărârea a stabilit și personalul și dotările aferente acestui punct nou de trecere a frontierei (detalii la finalul știrii)

Astfel, Hotărârea vizează deschiderea în sectorul dintre km fluvial 490,200 pe malul drept al fluviului Dunărea și km fluvial 489,500 (Ostrovul Mocănașul), pentru transportul de vehicule cu motor și pasageri cu bacul.

Ministerul Transporturilor, prin CNAIR S.A., va asigura legătura rutieră cu punctul internațional de trecere a frontierei de stat printr-un drum național.

Punctul de trecere a frontierei de stat va fi dat în folosință după realizarea infrastructurii și a utilităților necesare desfășurării în bune condiții a controlului de frontieră, precum și după asigurarea personalului necesar.

Programul de lucru al punctului internațional de trecere a frontierei de stat este permanent, de la ora 00.00 la ora 24.00.

Prin punctul de trecere a frontierei de stat, traficul este limitat la autovehicule cu masa totală de până la 40 tone.

Locurile de muncă necesare efectuării controlului specific de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. vor fi asigurate din numărul total de posturi aprobat pentru această companie.

Posturile necesare efectuării controlului la frontiera de stat vor fi asigurate prin suplimentarea numărului de posturi aprobat Poliției de Frontieră Române, din numărul total de posturi aprobat Ministerului Afacerilor Interne.

Posturile pe care sunt numiți funcționarii care exercită controlul specific al Agenției Naționale de Administrare Fiscală se încadrează în numărul total de posturi aferent funcționării Direcției generale antifraudă fiscal.

Cheltuielile de personal, pentru dotări și alte amenajări specifice se suportă de fiecare ordonator de credite pentru instituțiile care desfășoară activități în punctul de trecere a frontierei, cu încadrarea în creditele de angajament și creditele bugetare anuale aprobate, potrivit legii.

 

DESCĂRCAȚI AICI

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iulie-august2024

Revista Arena Constructiilor iulie-august 2024

Sus