Oferte locuri de munca top

Proprietarii de case pierd anual 600 euro din cauza izolarii acoperisului

Izolarea incorecta a acoperisurilor este motivul pentru care peste 95% dintre proprietarii de case pierd sume importante de bani atat in perioada rece a anului, cat si vara, se arata intr-un studiu realizat de furnizorul de materiale izolatoare Uursa Romania.
Sorin Pana, directorul comercial al companiei, precizeaza:
„Din calculele noastre reiese ca aproape toate casele nou construite in Romania au o problema majora cu izolarea mansardei din cauza folosirii unui material de izolare dimensionat gresit si a montarii incorecte a izolatiei. Proprietarii consuma astfel multa energie pentru a-si incalzi casele iarna si la fel de multa pentru a le raci in timpul verii. O izolare corecta ar conduce, in medie, la o economie anuala de minim 600 euro la suta de metri patrati construiti. Acesti bani sunt cheltuiti acum pe combustibil pentru incalzire si pe curent electric pentru aerul conditionat. Daca luam in calcul si faptul ca o casa este locuita cel putin 25-30 de ani, suma economisita ar putea ajunge undeva la 18.000 euro”.
In cazul izolarii acoperisului cu vata minerala de sticla, grosimea cea mai utilizata in prezent este de 15 cm, in unele cazuri fiind doar de 10 cm. Grosimea ideala pentru o izolatie termica si fonica, cu vata minerala de sticla, in conditiile climatice din Romania, ar fi de 30 sau chiar 40 cm. Sorin Pana detaliaza: „Pe langa dimensiune, calitatea materialului este esentiala. Din pacate, in tara noastra consumatorii inca nu au aceste cunostinte si opteaza pentru cea mai ieftina varianta de izolare, fara se gandi la consecinte. Acestia prefera sa cheltuie in medie intre 200-300 euro pentru 100 mp de constructie, fata de aproximativ 1000 euro, asa cum ar fi corect, bani care ar fi recuperati in mai putin de 3 ani.”
Potrivit reprezentantului Ursa comportamentul proprietarilor de case este nesustenabil si denota lipsa unei culturi a economiei de resurse. In plus in tara noastra nu exista o entitate care sa explice proprietarilor ca daca investesc acum mai putin vor plati mai mult in viitor.
Ursa Romania este subsidiara a companiei internationale cu acelasi nume, producatoare de materiale izolatoare, parte a grupului international Uralita. In Romania compania este prezenta cu produsele sale de 20 de ani, comercializand doua branduri de vata minerala, fabricate in Slovenia. Ursa Romania S.R.L. activeaza pe piata din anul 2003. Anul trecut Ursa Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 5,5 milioane de euro.

Sus