Oferte locuri de munca top

Prometal: afaceri de 1,8 milioane lei

1910.jpg Prometal, unic producator din Romania de plafoane metalice, inregistreaza afaceri de 1,8 milioane de lei. Dupa investitii totale de 750.000 de euro, a ajuns sa produca si sa comercializeze in anul trecut 60.000 mp de plafoane metalice speciale si standard.
Catalin Fecioru, director general Prometal, a precizat: „Am reusit in toti acesti ani de activitate, sa influentam semnificativ scaderea importurilor de plafoane metalice si sa ne facem simtita prezenta pe piata romaneasca. Chiar daca acest sector este inca slab dezvoltat, vom asista la o crestere in anii urmatori, cand ponderea cladirilor de birouri care vor fi amenajate cu sisteme de plafoane metalice suspendate, va ajunge la 50 de procente. Asta pentru ca plafoanele metalice prezinta, in primul rand, o durata de viata in exploatare net superioara tavanelor folosite in prezent.”
*2014: crestere de 10 procente si investitii de 150.000 euro
Prometal a inregistrat, in primele 3 luni al acestui an, o cifra de afaceri in crestere cu peste 10% fata de aceeasi perioada a lui 2013. Pentru sfarsitul lui 2014 reprezentantul companiei estimeaza o crestere similara cu cea din prima parte a anului, cu o productie de aproximativ 66.000 mp de plafoane casetate.
„Pentru 2014 estimam o crestere a cifrei de afaceri cu 10 procente. Linia de productie a trapelor de vizitare (care permite accesul la instalatii) si linia de vopsitorie in camp electrostatic, care au fost puse in functiune la inceputul anului 2014, vor avea o contributie semnificativa in cresterea business-ului. Investitia in cele doua linii s-a ridicat la 150.000 de euro. De asemenea, se simte o revigorare a pietei spatiilor office prin renovarea sediilor de banci si a spatiilor comerciale. In multe din aceste cazuri, tavanele cu fibra minerala se inlocuiesc cu plafoanele metalice. Estimam ca in urmatorii 3 ani, Romania va urma trendul din Europa, unde aproximativ 70% din piata de plafoane este reprezentata de plafoanele metalice. Acest aspect se va simti intr-un mod pozitiv si in business-ul nostru”, declara Catalin Fecioru.
Piata autohtona de plafoane este estimata la 1 milion mp (fibra + metalice), din care plafoanele metalice reprezinta 10%. Conform estimarilor companiei, Prometal a avut anul trecut o cota de 50% din piata de plafoane metalice, cealalta jumatate fiind completata de importuri.

Sus