Oferte locuri de munca top

Prologis: Pietele de inchiriere din ECE isi revin

2356.jpg Prologis a inregistrat o crestere de 86% a suprafetei de spatii logistice inchiriate in doilea trimestru al anului comparativ cu perioada similara din 2013 in Europa centrala si de est. Aproape 520.000 mp au fost tranzactionati in trimestrul II 2014, tranzactiile din Polonia au reprezentat peste 57 % din toate contractele de inchiriere semnate in regiune.
Activitatea de inchiriere a cuprins o serie de contracte noi, pentru o suprafata totala de 157.000 mp, reinnoiri de contracte pentru peste 274.000 mp, restul fiind reprezentat de contracte pe termen scurt.
Rata de ocupare in cadrul portofoliului de spatii detinute de Prologis ECE a fost de 90,1% la sfarsitul celui de-al doilea trimestru al anului.
*Achizitii si dezvoltari
In al doilea trimestru, Prologis a achizitionat de asemenea parcul logistic R6 Logistics Park, redenumit Prologis Park Prague Airport, o locatie de 33 de hectare situata in nord-vestul orasului Praga. Compania a initiat dezvoltarea unui spatiu speculativ de 30.000 mp in cadrul acestui parc.
„Pietele de inchiriere din Europa Centrala si de Est isi revin, chiar daca intr-un ritm variabil”, a declarat Ben Bannatyne, Managing Director Prologis pentru Europa Centrala si de Est. „Exista o crestere a cererii pe pietele globale din partea clientilor nostri, acolo unde oferta nu indeplineste standardele dorite iar nivelul chiriilor justifica noi dezvoltari. Acest tip de activitate este din ce in ce mai intalnita si datorita faptului ca planurile de reconfigurare a supply chain-ului care au fost amanate sunt acum dezvoltate standard.”

Prologis opereaza in mod activ in cinci tari din regiune (Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia si Romania), cu un portofoliu total de peste 3,7 milioane de mp, fiind astfel lider in domeniul parcurilor logistice din Europa Centrala si de Est (date valabile la 30 iunie 2014).

Sus