Oferte locuri de munca top

Prologis a vandut Prologis Park Bucharest A1 către CTP

Prologis Park Bucharest (2)Prologis a anunţat oficial încheierea unui acord definitiv cu olandezii de la CTP în vederea vânzării către aceştia a parcului logistic Prologis Park Bucharest A1.

Dezvoltate în 2007 şi 2008, cele patru clădiri ale parcului ocupă un spațiu industrial de clasă A de 107.770 metri pătrați. Fiecare clădire a obținut certificatul de performanță energetică cu calificativul „A”. Parcul, care include şi 36,4 hectare de teren pentru o posibilă dezvoltare, este situat de-a lungul autostrăzii București – Pitești şi la aproximativ 23 de kilometri vest de centrul Bucureștiului. Acesta este singurul parc dezvoltat de Prologis în România.

Tranzacţia marchează totodată ieşirea Prologis de pe piaţa românească. “Această tranzacție este în conformitate cu strategia noastră de investiții de aliniere a portofoliului nostru la piețele globale. După finalizarea acestei tranzacții, Prologis va ieși de pe piața din România”, a declarat Ben Bannatyne, managing director, regional head, Prologis Central and Eastern Europe.

În acelaşi timp, tranzacţia reflectă continuarea politicii de expansiune a dezvoltatorului CTP pe piaţa din România. Anul acesta, CTP a achiziţionat parcurile logistice Mercury Logistics Park, tot la ieşirea pe A1 şi Deva Logistics Park. Recent, dezvoltatorul a mai cumpărat un teren lângă Sibiu în vederea dezvoltării unui nou parc industrial (CTPark Sibiu).

“CTP se concentrează pe pieţele din Europa Centrală şi şi-a extins recent numărul de proiecte în România, în special pentru a satisface clienții existenți. CTP construiește spaţii industriale dedicate companiilor de producție, iar portofoliul său va însuma 3 milioane de metri pătrați până la finalul anului”, a declarat Remon Vos, CEO CTP.

Prologis este cel mai mare proprietar din lume de spații industriale, cu un portofoliu de circa 62 milioane de metri pătraţi în 21 de ţări, dintre care 4,3 milioane metri pătraţi în Europa Centrală şi de Est.

CTP este o companie cu sediul în Olanda, care operează în dezvoltarea şi gestionarea de spații comerciale în Europa Centrală.

Portofoliul său de clădiri însumează o suprafaţă de circa 2,5 milioane de metri pătraţi.

Sus