Oferte locuri de munca top

Proiectul Tarnita Lapustesti dezbatut la Romanian HydroPower Energy Summit 2014

Proiectul hidrocentralei gigant de la Tarnita Lapustesti a fost dezbatut ca exemplu de investitie in hidroenergie in cadrul Summit-ului de profil desfasurat la Bucuresti. „In ceea ce priveste marile proiecte, deciziile trebuie sa fie suficient de rapide pentru a mentine fezabilitatea proiectului. (…) In contextul regional european, proiectul Tarnita se poate inscrie in proiectele de interes comun, insa pentru a-l promova, trebuie sa urgentam decizia si sa coagulam eforturile pentru structurarea celui mai bun model de business”, a declarat Carmen Neagu, membru in Consiliul de supraveghere al Transelectrica.
Constructia centralei de la Tarnita-Lapustesti inseamna o investitie green-field de aproximativ 1 miliard de euro si 1000 MW capacitate instalata in cadrul unor lucrari care pot dura intre 5 si 8 ani si care vor duce la crearea a 4000 de locuri de munca, potrivit reprezentantilor proiectului.
In cadrul Romanian HydroPower Energy Summit 2014 a mai fost discutate aspecte fiscale, juridice, problema finantarii pe care o are majoritatea dezvoltatorilor, au fost prezentate solutii pentru asigurarea centralelor hidrologice si oportunitatile pe care Romania le ofera, conform unui comunicat al Govnet.

Sus