Oferte locuri de munca top

Proiectul pasajului subteran de la Piata Presei a fost redimensionat

331.jpg Proiectul Primariei Capitalei pentru realizarea unui pasaj rutier si pietonal pe sub Piata Presei Libere va fi redimensionat. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat ieri o versiune modificata a Planului Urbanistic Zonal vizand realizarea Pasajului . Astfel, lungimea totala a traseului afectat de proiect a fost redusa cu aproximativ 150 m, prin scurtarea bretelei de acces dinspre Sos. Bucuresti-Ploiesti cu 70 m si cu 10 m a bretelei dinspre Bd. Kiseleff, precum si scurtarea pasajului propriu-zis cu 70 m. De asemenea, municipalitatea a renuntat
In acelasi timp, prin noua versiune a proiectului, municipalitatea renunta la accesul auto subteran spre Romexpo, precum si la ideea construirii unui pasaj pientonal amplu sub giratie, pastrand in schimb partial pasajul subteran pietonal existent.
Primaria Capitalei a motivat necesitatea realizarii acestui proiect datorita „disfunctiilor majore” generate de convergenta in Piata Presei Libere a unor fluxuri importante de vehicule si pietoni si a unor linii de transport public. Prin realizarea acestui proiect, Primaria sustine ca va fi asigurata imbunatatirea infrastructurii, reabilitarea si marirea capacitatilor retelelor publice edilitare, cresterea performantei transportului public, precum si obtinerea unor spatii publice de calitate.
PUZ-ul aferent a fost elaborat de Metroul SA si D.S. Birou de Arhitectura.
Proiectul Primariei Capitalei vizand constructia pasajului subteran de la Piata Presei Libere a fost contestat de mai multe organziatii neguvernamentale, printre care si Filiala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania, pe fondul modificarilor aduse Soselei Kiseleff.

Sus