Oferte locuri de munca top

Proiectul de restaurare a unei biserici din Suceava, premiat de Uniunea Europeana

Frescele Bisericii „Pogorarea Sfantului Duh” din Manastirea Dragomirna, judetul Suceava, ar putea primi si Premiul Publicului 2014.
Proiectul, finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013 (Regio), a castigat deja Premiul Uniunii Europene pentru conservarea patrimoniului cultural – Europa Nostra 2014.
In perioada 2009-2012, frescele au fost restaurate prin proiectul Regio „Restaurarea si conservarea patrimoniului cultural si modernizarea infrastructurii conexe la Manastirea Dragomirna”. Finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, proiectul a avut o valoare de 25,7 milioane de lei, din care contributia nerambursabila a UE, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, este de 17,8 milioane de lei. Principalul obiectiv a fost restaurarea si conservarea picturilor murale care decoreaza altarul si naosul bisericii. Frescele de la inceputul secolului al XVII­lea au fost curatate, consolidate si stabilizate, corectandu­se interventiile anterioare. Lucrarile au fost realizate de 50 de specialisti si studenti in domeniul restaurarii si conservarii din mai multe tari.

Sus