Oferte locuri de munca top

Proiectul de reabilitare a Manastirii Golia a fost lansat

295.JPG Etapa a II-a a proiectului de reabilitare a Manastirii Golia din Iasi, a fost lansata ieri, 28 ianuarie.
Lucrarile de reabilitare a picturii interioare a lacasului de cult, proiect finantat prin fonduri nerambursabile, vor fi efectuate pana la sfarsitul lunii iulie a anului viitor.
Valoarea totala a lucrarilor incluse in etapa a doua a proiectului se ridica la suma de 25 milioane lei, din care 20 milioane lei reprezinta contributia Uniunii Europene.
La mijlocul acestei luni a avut loc si semnarea contractului de lucrari privind etapa a II-a a proiectului de reabilitare a Manastirii Golia. Castigatoarea licitatiei a fost asocierea SC Conest SA Iasi (lider) si SC General Construct SRL Suceava, valoarea contractului fiind de 18,95 milioane lei, fara TVA.
Principalele lucrari incluse in proiect vizeaza in primul rand restaurarea/conservarea picturii Bisericii Manastirii Golia. Pictura murala interioara are o suprafata de 2.490 metri patrati, iar pictura de lemn (iconostas si amvon) 190 metri patrati.
In proiect sunt incluse totodata lucrari edilitare (strada George Enescu, stradela Armeana si strada Golia), lucrari infrastructura (strada George Enescu, stradela Armeana si strada Golia), lucrari de peisagistica si mobilier urban, reabilitare grup sanitar Targu Cucu.

Sus