Oferte locuri de munca top

Proiectele Bucurestiului, amanate

2431.jpg Proiecte esentiale pentru dezvoltarea Bucurestiului au fost amanate deoarece nu au putut fi supuse aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti, in cadrul sedintei de la finele lunii iulie. Din lipsa de cvorum sedinta a fost anulata.
Situatia a fost determinata de incertitudinea privind legitimitatea unora dintre consilieri.
Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a declarat: „In continuare vin hartii de la partide ca unii sunt dati afara, altii nu sunt dati afara, apoi cei dati afara sunt reintrodusi ca valizi, unii dintre consilieri si-au atacat in instant propriile partide ca sa-si clarifice din punct de vedere statutar pozitia.”
Primarul capitalei a declarat ca va consulta Autoritatea Electorala Permanenta, specialistii in justitie, Avocatul Poporului si eventual Curtea Constitutionala pentru clarificarea acestor situatii ambigue.
„Nu pot sa ma joc si sa risc sa existe hotarari de Consiliu General care sa fie contestate, suspendate si/sau anulate ulterior votului din CGMB, pentru ca asta ar perturba legalitatea desfasurarii activitatii executive”, a spus primarul capitalei.
Pe ordinea de zi a sedintei se aflau proiecte de hotarare ce vizau declansarea procedurilor de expropriere in scopul realizarii unor proiecte vitale pentru Bucuresti, precum:
– Largire Sos. Fabrica de Glucoza intre Calea Floreasca si Soseaua Petricani;
– Penetratie Splaiul Independentei – Ciurel – Autostrada Bucuresti – Pitesti;
– Penetratie Bulevardul Timisoara;
– Penetratie Splaiul Independentei – Ciurel – Autostrada Bucuresti – Pitesti;
– Penetratie Bulevardul Timisoara.
De asemenea pe lista se aflau 12 Planuri Urbanistice Zonale.

Sus