Oferte locuri de munca top

Proiect pilot pentru o casa verde in Corbeanca

1856.JPG A inceput constructia unui proiect pilot pentru o casa de locuit cu un consum de energie aproape de zero in Corbeanca.
Este vorba despre un imobil cu parter, etaj si mansarda construit pe 310 mp, cu o suprafata utila de 190 de mp. Costul unui astfel de imobil la cheie, neincluzand pretul terenului este de 167.000 de euro, cu toate taxele incluse.
Casa E4 este facuta din caramida, este acoperita cu tigla ceramica iar la exterior este izolata cu vata minerala bazaltica, au precizat constructorii. Dintre particularitatile constructiei proiectul prezinta un perete solar termodinamic ce asigura o incalzire a aerului si actioneaza ca un semineu solar, au mai adaugat acestia. Incalzirea si racirea la interior se fac prin podea iar pentru dormitoarele de sus si prin pereti.
„Prin acest proiect venim in intampinarea familiilor din Romania care isi doresc locuinte sanatoase, confortabile, construite din materiale naturale. Modelul unei case eficiente energetic a fost mereu o tema de interes pentru noi. (…). Ne-am propus sa aratam ca prevederile Directivei 31/2010 sunt fezabile in viata reala, se poate construi o locuinta trainica, cu performante ridicate din punct de vedere energetic si costuri apropiate de cele ale pietei locale”, a declarat Corneliu Fecioru, Membru in Consiliul de Administratie, Vanzari si Marketing al Wienerberger Sisteme de Caramizi.
Acest tip de constructie consuma cu 80% mai putin decat o constructie noua clasica si se incadreaza in normele Directivei europene 31/2010 , potrivit careia incepand cu 2020 constructiile de locuinte ar trebui sa aiba consum zero de energie din combustibili fosili.
In Romania din ce in ce mai multi beneficiari se arata interesati de o casa eficienta energetic, spre deosebire de pietele vecine unde clientii sunt destul de reticenti, au motivat constructorii implementarea proiectului in tara.
Este primul proiect de acest gen din sud-estul Europei, Wienerberger a mai construit o astfel de casa in Austria in 2012 iar locuinte similare pot fi intalnite in Marea Britanie si Germania.

Sus