Oferte locuri de munca top

Proiect pilot pentru contorizarea agentului termic la Iasi

Autoritatile locale au aprobat proiectul pilot pentru contorizarea pe orizontala la Iasi, informeaza reprezentantii primariei.
Pentru proiect vor fi alese in mod aleatoriu trei blocuri cu cel mult doua scari, minim 4 etaje si care nu prezinta datorii la utilitati.
„In urma discutiilor la nivel central, am reusit sa modificam Ghidul Solicitantului, astfel incat cheltuielile cu contorizarea individuala sa devina eligibile, pe fonduri europene nerambursabile. Prin acest proiect pilot, vrem sa demonstram eficienta sistemului centralizat de furnizare a agentului termic. Odata finalizat proiectul, locatarul are un control direct asupra consumului de caldura si apa calda, putand decide inclusiv costurile lunare. In plus, locatarii care au acum centrale de apartament pe gaze naturale vor vedea la vecini avantajele termoficarii centralizate si faptul ca este mai ieftin decat centrala pe gaz, si vor avea interes sa se rebranseze. Eliminam inclusiv problema prin care locatarii buni-platnici au de suferit din cauza celor care nu-si platesc facturile la timp.”, a declarat primarul Iasului, Gheorghe Nichita.
In aceeasi sedinta a Consiliului Local autoritatile au mai aprobat demararea lucrarilor de reabilitare termica cu fonduri europene pentru 12 imobile din oras. Valoarea proiectelor variaza intre 500 de mii si 2 milioane de lei pentru fiecare imobil.

Sus