Asociatia Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania, in parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti si INCD Urban-Incerc, va invita marti, 15 iuilie 2014, orele 10:00, sa participati la Conferinta de Lansare a proiectului european «Facilitarea tranzitiei studentilor de la scoala la viata activa prin intermediul metodelor interactive tip intreprindere simulata in domeniul constructiilor si al productiei de materiale pentru constructii-CONSIMAT», contract POSDRU/161/2.1/G/141733, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013. Evenimentul va avea loc in Amfiteatrul C1 al Facultatii de Utilaj Tehnologic din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti, cu sediul in Calea Plevnei 59, Sector 1, Bucuresti.
Proiectul se inscrie in Axa prioritara nr. 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul major de interventie 2.3 „Tranzitia de la scoala la viata activa”, avand o durata de implementare de 18 luni, incepand cu data de 2 mai 2014.
Obiectivul general al proiectului il reprezinta dezvoltarea aptitudinile de munca ale studentilor din invatamantul tehnic si economic, prin participarea la activitati inovatoare ce faciliteaza trecerea de la scoala la viata activa prin implementarea metodelor interactive de invatare tip intreprindere simulata, in domeniul constructiilor si materialelor de constructii, in scopul cresterii gradului de insertie pe piata muncii si a ocupabilitatii acestora.
Activitatile derulate in cadrul proiectului urmaresc:
– Dezvoltarea aptitudinilor de munca pentru un numar de 300 de studenti prin intermediul activitatii acestora in cadrul intreprinderilor simulate.
– Cresterea sanselor de insertie pe piata muncii a studentilor de la ciclul licenta si master de la cele doua universitati partenere aflati in ipostaza de trecere de la scoala la viata activa prin intermediul activitatii in intreprinderile simulate.
– Cresterea competentei profesionale si a capacitatii de integrare in firmele de profil a studentilor prin posibilitatea de a aplica in practica, in cadrul intreprinderilor simulate, cunostintele teoretice dobandite pe parcursul anilor de studii de la ciclul licenta sau master.
– Dezvoltarea parteneriatului universitati- institut de cercetari- asociatie de producatori de materiale de constructii ca mediu prielnic de corelare a sistemului de educatie si formare profesionala.
Grupul tinta este format din 300 de studenti din invatamantul economic (de la universitatea partener P1- Academia de Studii Economice Bucuresti) si din invatamantul tehnic (de la universitatea partener P2- Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti). Acesta va participa la activitati de consiliere si orientare profesionala si ulterior isi va desfasura activitatea intr-un numar de pana la 20 de intreprinderi simulate. Intreprinderile simulate vor fi organizate pe specificul firmelor de constructii si de productia materialelor pentru constructii, urmarindu-se caracterul interdisciplinar al activitatilor studentilor din invatamantul tehnic si economic. Prin programul software al proiectului, va fi stimulata interactiunea dintre studenti in procesul adoptarii deciziilor la nivel de firma. Astfel, va fi simulat in special procesul de management la nivel de firma de constructii sau de materiale pentru constructii, cu accent pe adoptarea deciziilor de grup multicriteriale.
Din rezultatele propuse, amintim:
-300 de studenti din cadrul celor doua universitati partenere vor beneficia de servicii de consiliere profesionala si orientare in cariera
-300 de studenti vor fi sprijiniti in tranzitia de la scoala la viata activa prin participarea la activitati inovatorare in cadrul intreprinderilor simulate
-20% dintre studentii sprijiniti in tranzitia de la scoala la viata activa vor obtine un loc de munca sau vor participa la cursuri ulterioare
-20 de studenti de la ciclul licenta si master care au beneficiat de consiliere/orientare profesionala vor gasi un loc de munca
-280 de persoane care au beneficiat de orientare/consiliere profesionala isi vor continua studiile.
PERSOANA DE CONTACT: MIU ILEANA CRISTINA, Expert Evenimente si Relatii cu Mass-Media Asociatia Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania, Tel: 021.321.32.32, Fax: 021.321.12.36, Email: office@apmcr.org; apmcr.org@gmail.com