Oferte locuri de munca top

Proiect-cadru pentru apărarea împotriva incendiilor

poza-8Proiectul-cadru va fi introdus ca document întocmit de Inspectoratul General și pus la dispoziţia proiectanţilor și executanţilor în procesul de autorizare, avizare.

Aceasta potrivit unui proiect legislativ privind modificarea şi completarea Legii nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor. Proiect se află în lucru la comisiile permanente ale Senatului, având până acum avize favorabile.

“Acest proiect-cadru, unul pentru proiectanţi, altul pentru executanţi, se dorește a veni în sprijinul personalului inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă în ceea ce înseamnă exercitarea autorităţii de stat în domeniul apărării împotriva incendiilor, dar și în sprijinul proiectanţilor și executanţilor care vor putea presta serviciile pe un formular care să conţină toate cerinţele și criteriile prevăzute în Normele Metodologice emise de Inspectoratul General”, susțin inițiatorii proiectului legislativ.

O altă propunere de modificare este cea pentru înlăturarea obligativităţii întocmirii planurilor de intervenţie în caz de incendiu, cu excepţia agenţilor economici care au obligaţia de a-și constitui serviciu pentru situaţii de urgenţă. Aceste planuri au costuri ridicate și nu sunt utile pentru că intervenţiile aparţin autorităţilor cu competenţă în domeniu.

De asemenea, iniţiatorul consideră că exercitarea autorităţii de stat în domeniul apărării contra incendiilor ar trebui să se realizeze și prin activităţi de îndrumare și consiliere premergătoare procesului de avizare, autorizare.

O altă modificare introdusă este cea de la art. 50, respectiv exceptarea de la evaluarea conformităţii produselor la introducerea pe piaţa din România a celor fabricate în statele membre al UE și deci conforme normelor europene.

Iniţiativa legislativă aparţine senatorului PNL Igaș Traian Constantin. Senatul este prima cameră sesizată în acest caz.

Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016

Sus