Oferte locuri de munca top

Programul Operational Infrastructura Mare va avea un buget de 9,5 mld. euro

1032.JPG Programul Operational Infrastructura Mare urmeaza sa aiba cel mai mare buget in perioada de programare 2014-2020 potrivit Acordului de Parteneriat intocmit de tara noastra. 9,5 miliarde de euro sunt prevazute pentru acest program.
Romania a transmis oficial Comisiei Europene propunerea de Acord de Parteneriat 2014-2020 la inceputul acestei saptamani.
Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, a precizat:
„Transmiterea oficiala a acestui document inseamna ca Romania se apropie de momentul semnarii Acordului de Parteneriat. Potrivit regulamentelor europene, Comisia are la dispozitie trei luni pentru a analiza documentul, perioada de timp care poate fi intrerupta daca statului membru ii sunt transmise comentarii pe marginea acestui document, proces absolut normal aplicabil tuturor statelor UE. Totodata, subliniez ca Romania nu inregistreaza nicio intarziere in trimiterea propunerii de Acord de Parteneriat, termenul limita prevazut de regulamentul UE fiind 22 aprilie 2014”.
Programul Operational Regional se afla pe locul doi din punctul de vedere al bugetului. Pentru acest program se va aloca un buget de 6,7 miliarde euro.
Ministerul Fondurilor Europene va fi autoritatea de management pentru Programul Operational Infrastructura Mare, iar Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice se va ocupa in continuare de Programul Operational Regional.

Sus