Beneficiarii programului de finanțare Electric Up, dedicat IMM-urilor și domeniului HORECA, vor putea solicita prelungirea perioadei de implementare, în anumite condiții.
Prevederile au intrat deja în vigoare.
Astfel, beneficiarilor care solicită în mod justificat prelungirea perioadei de implementare autoritatea finanțatoare le poate aproba prelungirea perioadei de implementare cu maximum 90 de zile/
Dar fără a se depăși data de 30 septembrie 2023 și fără a se depăși termenul de maximum 6 ani cumulat pentru perioadele de implementare și monitorizare.
Solicitarea trebuie însoțită de documente care să ateste că s-au aflat în una dintre situațiile neimputabile beneficiarilor precum, dar fără a se limita la, întârzierea livrării echipamentelor din cauza blocajelor cauzate de războiul din Ucraina ori întârzierea emiterii de către operatorii de rețea a certificatelor de racordare.
Implementarea proiectului se va realiza în termen de 12 luni de la semnarea contractelor de finanțare nerambursabilă sau până la data de 30 septembrie 2023, termene în care beneficiarul va depune certificatul de racordare și va încheia toate formalitățile privind recepția sistemului de panouri fotovoltaice și stațiilor de reîncărcare, emiterea facturii și plata contribuției proprii.
Programul Electric Up acordă finanţare nerambursabilă în cuantum de maxim 100.000 de euro pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp și 100 kWp și cel puțin o staţie de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, cu minim două puncte de încărcare, reprezentând un suport financiar de până la 100% din cheltuielile eligibile.
În cadrul Programului se poate acorda, la solicitarea beneficiarului, un avans de până la 30% din totalul cheltuielilor eligibile aprobate.