Oferte locuri de munca top

Programul de reducerea riscului seismic, aprobat de Guvern

Guvernul a alocat 5 milioane lei pentru finalizarea lucrarilor de interventie pentru reducerea riscului seismic la 22 de constructii cu destinatia de locuinta multietajata. Hotararea a fost luata in cadrul ultimei sedinte a executivului.
Cladirile au fost incadrate prin raport de expertiza tehnica in clasa I de risc seismic si prezinta pericol public.
Investitiile vor fi realizate prin Programul de actiuni pe anul 2014 privind proiectarea si executia lucrarilor de interventie pentru reducerea riscului seismic la constructiile cu destinatia de locuinta multietajata.
Programul vizeaza in primul rand constructiile de locuit inalte din beton armat realizate inainte de anul 1941. De asmenea au prioritate cladirile cu peste P+3 etaje, construite inainte de anul 1978 si care detin spatii publice la parter sau alte nivele ale cladirii.
In anul 2012 programul a beneficiat de un suma de 5,26 milioane lei pentru interventii, alocata din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.
In cadrul sedintei de Guvern din 30 aprilie a fost aprobat totodata „Programul de reabilitare a unor blocuri de locuinte situate in localitati din zone defavorizate, pentru anul 2014”.

Sus