Oferte locuri de munca top

Programul de reabilitare termica a sporit vanzarile de tencuieli decorative

1067.JPG Cererea de tencuieli decorative este generata in procent de cca. 20% de programul national de reabilitare termica a cladirilor vechi. Lucrarile de reabilitate a fondului locativ existent au determinat o crestere semnificativa a vanzarilor de tencuieli decorative, de cele mai multe ori aplicate in sistem cu materiale de termoizolare. Astfel, segmentul de vopsele pentru exterior a scazut proportional, apreciaza reprezentantii Duraziv, producator autohton de materiale de constructie.
Marga Carp, director marketing Duraziv, a declarat:
„Tencuielile decorative au atins o pondere de peste 80% din segmentul solutiilor decorative pentru exterior. Acest fapt a decurs din apetitul pentru termoizolarea fatadelor, fie ca vorbim de constructii noi sau de reabilitari. Mai mult, conform datelor din 2013, peste 50% din piata de termoizolare este generata de case unifamiliale nou construite. Reabilitarea blocurilor a generat numai 13,5% din totalul pietei, desi s-a vorbit cel mai mult despre ele.”
Duraziv estimeaza ca segmentul produselor pentru decorarea fatadelor va inregistra in urmatorii ani o dinamica accentuata, ca urmare a intentiei companiilor de a identifica solutii menite sa asigure o rezistenta sporita a cladilor la intemperii.

Sus