Oferte locuri de munca top

Profit in crestere cu peste 50% pentru Immofinanz

Profitul net al fondului austriac de investitii imobiliare Immofinanz a crescut in intervalul 1 mai -31 octombrie 2013 cu mai mult de 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatele operationale au inregistrat o usoara scadere datorita vanzarii extinse de proprietati, potrivit datelor financiare date publicitatii de catre companie.
Veniturile din inchirieri sunt de 317,6 milioane de euro, intr-o usoara scadere fata de perioada similara a anului trecut, cand au fost de 326,7 milioane de euro. Rezultatele din vanzarea proprietatilor au fost de 17,5 milioane de euro in comparatie cu 18,3 milioane in semestrul 1 mai -31 octombrie 2013, iar rezultatele din dezvoltarea proprietatilor au fost de -1,4 milioane de euro, fata de 0,3 milioane in perioada de raportare a anului trecut.
Profitul net a crescut cu 53,1% pana la 159,9 milioane de euro datorita efectelor pozitive ale schimbului valutar si datorita evaluarii instrumentelor financiare derivate.
Eduard Zehetner, CEO al Immofinanz Group, a declarat:
„Suntem mai mult decat incantati de aceste rezultate datorate strategiei noastre de vanzari. Am vandut proprietati in valoare totala de 2,375 miliarde de euro intre mai 2010 si sfarsitul lunii octombrie din acest an, din care 722 doar in perioada 1 mai-31 octombrie 2013. Acest lucru inseamna ca aproape am finalizat in numai trei ani si jumatate, strategia noastra de vanzari conceputa pentru cinci ani – mai este nevoie de doar 125 milioane de euro ca sa atingem obiectivul de 2,5 miliarde de euro. Avand in vedere vanzarile din ultimele saptamani, pot spune ca ne vom atinge obiectivul nostru pe cinci ani in cursul acestui an financiar. In calitate de propulsor al pietei imobiliare am atins viteza pe care ne-o doream in domeniul tranzactiilor – am fost mai rapizi decat am planificat si intentionam sa ne mentinem aceasta viteza si in viitor”
Fluxul de numerar din activitatile operationale a crescut cu 11,8% de la 165,2 milioane de euro la 184,7 milioane de euro. Numarul mare de proprietati vandute in ultimele luni si refinantarea au condus la o crestere a ratei capitalului de la 42,3% pe 30 aprilie 2013, la 44% si la o diminuare de 538 milioane de euro a pasivelor financiare la 31 octombrie 2013. Valoarea diluata neta a activului (NAV) per actiune a atins nivelul de 5,48 euro la 31 octombrie 2013, intr-o usoara scadere cu 0,03 euro sau 0,6% pe actiune, sub nivelul de la 30 aprilie 2013 cand valoarea acestuia era de 5,51 euro, in ciuda platii unui dividend de 0,15 euro pe actiune la inceputul lunii octombrie.
Cresterea actuala si procesul de optimizare vor fi continuate pe parcursul si dupa incheierea anului financiar curent. Activitatile vor fi axate in continuare pe reducerea costurilor operationale in urma restructurarii cu succes a subsidiarei Buwog, si in urma generarii de flux numerar. „Pregatirile pentru divizarea Buwog pe piata de capital sunt derulate in prezent in plina viteza. Aceasta diviziune dintre proprietatile rezidentiale din Germania si Austria, alaturi de activitatile imobiliare din sectorul comercial si divizarea viitoare a companiei Buwog, pozitioneaza Immofinanz Group mult mai clar. In prezent ne concentram pe diferite clase de active, care reprezinta un punct de interes major pentru diferiti investitori. Datorita acestei diversificari, proprietatile nu sunt evaluate pe piata la adevarata lor valoare”, a adaugat Zehetner.

Sus