Oferte locuri de munca top

Profit de 3,6 milioane euro pentru Sonae Sierra

725.jpg Sonae Sierra, dezvoltatorul de centre comerciale, a inregistrat in 2013 un profit net de 3,6 milioane euro, fata de un rezultat negativ de 45,9 milioane euro pentru anul 2012.
In aceeasi perioada, profitul direct net a fost de 57,6 milioane euro, mai putin cu 8% fata de anul anterior, in timp ce EBITDA a atins cifra de 113,5 milioane euro, ceea ce reprezinta o scadere de 2,5% fata de rezultatele obtinute in acelasi an 2012.
Sumele corespunzatoare profitului net sunt influentate de vanzarea activelor din 2012 stabilita prin strategia companiei de reciclare a capitalului, mai ales de vanzarea centrului comercial Munster Arkaden din Germania si de participarea la trei centre comerciale non-strategice din Brazilia.
Potrivit lui Fernando Guedes de Oliveira, CEO Sonae Sierra, a declarat: „Putem identifica in Europa o diviziune clara a conditiilor economice de-a lungul anului. In primele cinci luni din 2013 ne-am confruntat cu o scadere a vanzarilor si o crestere a ratei rentabilitatii (yield-urilor), asa cum a fost prognozat. Totusi, incepand din luna mai am fost martorii unei cresteri a increderii consumatorilor, iar din octombrie am inregistrat vanzari in crestere de la o luna la alta pentru cea mai mare parte a portofoliului, in vreme ce rata rentabilitatii s-a stabilizat, mai ales in Portugalia si in Spania. Suntem increzatori ca aceasta tendinta de crestere va continua si in 2014 si ne-am construit o platforma puternica pentru a profita de revenirea pietei de indata ce aceasta se va materializa.”
*Rate de ocupare de peste 90%
Portofoliul global al Sonae Sierra a inregistrat o rata de ocupare de 94%, o adevarata performanta in contextul in care ratele de ocupare si rezultatele vanzarilor de pe piata de retail europeana sunt afectate de impactul situatiei economice actuale.

Cifra vanzarilor chiriasilor din portofoliul pe Sonae Sierra il gestioneaza in Europa a inregistrat decat scaderi relativ limitate, 1,8% comparabil cu aceeasi perioada a anului 2012, dar care inca resimte consecintele negative ale climatului de austeritate, mai ales in Portugalia si in Spania. Exista asteptari pentru continuarea tendintei moderate de crestere in 2014.
In total, portofoliul global al companiei Sonae Sierra a inregistrat un numar de 406 milioane de vizitatori in 2013.
In Romania, in parteneriat cu Caelum Development, s-au facut primii pasi in dezvoltarea centrului comercial ParkLake din Bucuresti, cu un spatiu de 70.000mp suprafata totala inchiriabila.

Sus