Oferte locuri de munca top

Productia industriei constructiilor metalice a crescut in 2013

Productia din industria constructiilor metalice si a produselor din metal (exclusiv masini, utilaje si instalatii) a inregistrat o scadere de 22,1% (serie bruta) si 5,6% (serie ajustata) in luna decembrie fata de luna anterioara, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica.
In comparatie cu aceeasi luna a anului precedent productia s-a aflat in luna decembrie in crestere atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata cu 2%, respectiv 0,5%.
Anul trecut productia a crescut fata de 2012 ca serie bruta cu 3,5%, iar ca serie ajustata cu 3,9%.
In industria metalurgica in luna decembrie fata de luna precendenta productia a scazut ca serie bruta cu 11,1%, iar ca serie ajustata a crescut cu 4,3%.
In decembrie 2013 fata de aceesi luna a anului anterior productia din industria metalurgica a crescut cu 5,3% ca serie bruta si cu 1,6% ca serie ajustata.
Anul trecut comparativ cu anul anterior productia industriei metalugice a scazut cu 7,8% (serie bruta) si cu 7,9% (serie ajustata).
Productia industriala la nivel national a scazut in luna decembrie fata de luna precedenta atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 15,5%, respectiv cu 1,1%.
Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala a crescut cu 10,2% ca serie bruta, respectiv cu 7,9% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.
In anul 2013, comparativ cu anul 2012, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 7,8%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,1 %.

Sus