Oferte locuri de munca top

Proceduri simplificate pentru atragerea fondurilor europene

Ministerul Fondurilor Europene pregateste noi masuri menite sa sprijine implementarea proiectelor cu finantare europeana, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la conferinta „Finantari integrate pentru dezvoltarea locala prin programele europene 2014-2020”, organizata in aceasta saptamana, la Amara.
„Simplificarea sistemului si a procedurilor, abordarea unitara si coordonarea eficienta sunt principiile de baza pentru perioada 2014-2020”, a precizat Eugen Teodorovici.
Absorbtia fondurilor europene in perioada de programare 2014-2020 va fi facilitata si de masurile deja implementate de actualul guvern. „Primul pas a fost facut deja: incepand cu data de 1 martie 2014, Ministerul Fondurilor Europene a preluat activitatea si structurile Autoritatilor de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane si pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, masura care asigura o perioada de tranzitie lina catre viitoarea perioada de programare, dar si mentinerea expertizei acumulate la nivelul acestor doua structuri”, a adaugat Eugen Teodorovici.
Totodata, oficialul a subliniat ca reforma sistemului de implementare va fi finalizata in acest an.
In cadrul conferintei organizate la Amara au fost prezentate si dezbatute primele proiecte ale programelor operationale prin care Romania va atrage fondurile alocate pentru cadrul financiar 2014-2020.‎

Sus