Oferte locuri de munca top

Procedura de achizitie publica simplificata

Proiectul de instructiune pentru reglementarea achizitiilor publice se afla in dezbatere publica, acesta adresandu-se beneficiarilor privati care investesc in mediul privat si au o contributie de peste 50% din valoarea proiectului.
„Prin aceasta Instructiune vom oferi solutii la cele mai importante si frecvente spete pe care le intampina beneficiarii din mediul privat in aplicarea procedurii simplificate de efectuare a achizitiilor in cadrul proiectelor. (…) Va reamintesc, datorita simplificarii acestei proceduri, beneficiarii privati care asigura din banii lor peste 50% din suma necesara implementarii proiectelor nu mai sunt obligati sa respecte reguli stricte, similare cu cele aplicate beneficiarilor publici. Avand in vedere importanta acestei reglementari, ii invit pe beneficiarii privati sa profite din plin de etapa de consultare publica si sa ne transmita eventualele sugestii de imbunatatire a proiectului de Instructiune”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Ordinul ministrului Fondurilor Europene nr. 1.120/2013 este aplicabil din luna octombrie a anului trecut si se refera la achizitiile de bunuri de peste 30 de mii de euro, al celor de servicii cu o valoare cuprinsa in intervalul 30 mii-207 mii de euro, respectiv la achizitiile de lucrari cu o valoare cuprinsa in intervalul 100 mii- 5,1 milioane de euro.Aplicarea Ordinului nr. 1.120/2013 a abrogat Ordinul 1.050/2012.

Sus