Oferte locuri de munca top

Principalele avantaje ale construcțiilor din BCA

Domeniul construcțiilor este unul în plină expansiune în România. Prin urmare, fabricile care produc materii prime sunt, la rândul lor, în continuă creștere ca număr și ca grad de productivitate. In ultimii ani, s-a constatat o creștere considerabilă a producției de BCA pentru domeniul construcțiilor, pe lângă cea a cărămizii sau a ceramicii. BCA-ul este un material apreciat atât datorită calităților sale superioare de construcție, cât și datorită ușurinței de manevrare a acestuia.

Ce este BCA-ul?

În momentul în care vrei să cumperi sau să construiești o casă, este foarte important să știi care sunt cele mai bune materiale de construcție pentru clădirea ta. În urmă cu câțiva ani, materialul cel mai des folosit în construcții era cărămida. În ultimul timp însă, BCA-ul a devenit din ce în ce popular atât în rândul dezvoltatorilor, cât și a clienților.

În ceea ce privește cel mai bun material pentru domeniul construcțiilor, părerile rămân împărțite în rândul specialiștilor. Cu toate acestea, dacă afli ce este BCA-ul, ce reprezintă cărămida sau alte materiale de construcții și ce caracteristici au fiecare dintre acestea, vei putea face alegerea corectă pentru locuința ta.

Betonul celular autoclavizat (BCA) este o materie primă prefabricată, importantă pentru construcții. Acesta este compus din nisip, ciment, var, apă și un agent de expandare. După primul stadiu de fabricație, BCA-ul este supus unui tratament de rezistență, la temperaturi și presiuni ridicate. Produsul final este solid și rezistent în timp, reacționând bine în cazul intemperiilor.

BCA-ul poate fi utilizat atât la construcția caselor, în zidărie, cât și în componența obiectelor de mobilier și a pereților interior sau exteriori. Acesta este un material ușor de folosit, iar pereții din BCA sunt mai simplu de demolat decât cei din cărămidă sau cei confecționați din alte materiale.

Avantajele construcțiilor din BCA
Ca și materie primă, BCA-ul vine cu o serie de avantaje pentru dezvoltatorii imobiliari, care îl propulsează în topul celor mai folosite materiale de construcții la momentul actual.

  • În primul rând, BCA-ul nu necesită un regim legislativ special pentru producerea sau utilizarea sa.
  • Acesta este un material 100% ecologic, întrucât în compoziția sa nu se regăsesc elemente dăunătoare sănătății.
  • În plus, acesta nu elimină gaze toxice la temperaturi ridicate sau în condiții de umiditate.
  • BCA-ul este un produs ecologic, reciclabil, care protejează casa de mucegai, umezeală, ger și căldură în exces.
  • Din punct de vedere financiar, BCA-ul este o variantă bună, fiind un material cu o greutate redusă, ușor de manevrat, care necesită costuri minime de transport și manoperă.
  • Pentru că este un izolator foarte bun, pereții nu vor avea nevoie de un alt strat de izolație, menținând în mod constant temperatura la o anumită medie.
  • Format dintr-un număr foarte mare de pori de aer minusculi, materialul are o densitate scăzută, împiedicând transferul termic în exces.
  • De asemenea, BCA-ul izolează fonic și nu permite infiltrarea apei în structura sa.
  • O altă caracteristică importantă a BCA-ului, în comparație cu alte materiale de construcții durabile, este rezistența la foc. BCA-ul este incombustibil, funcționând ca o barieră împotriva focului.
  • BCA-ul este un material flexibil, disponibil în diverse forme și dimensiuni, datorită procesului termic prin care trece. În cazul în care vrei să modifici ceva la structura casei, adăugând o fereastră sau o ușă, un perete din BCA este mult mai simplu de manipulat în acest sens, în comparație cu tradiționala cărămidă.

Ca și material de construcție, BCA-ul a stat mult timp în spatele altor produse, precum cărămida. La momentul actual, BCA-ul este recunoscut ca și material calitativ pentru domeniul construcțiilor. Acest fapt este confirmat și de investițiile pe care fabricile autohtone, care produc BCA, le-au făcut în ultimii ani în liniile lor de producție.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

 

Sus