Oferte locuri de munca top

Primim bani europeni pentru repararea pagubelor provocate de inundaţii

inundatiiAproape 8,5 milioane de euro va primi România fonduri nerambursabile pentru a repara pagubele provocate de inundațiile grave din 2014.

România, Bulgaria și Italia vor primi 66,5 milioane de euro în total, ca ajutor din partea Uniunii Europene, pentru a repara pagubele provocate de inundațiile grave din 2014.

Parlamentul a aprobat la începutul acestei săptămâni propunerea Comisiei Europene în acest sens.

Sumele eliberate din cadrul Fondului European de Solidaritate vor ajuta autoritățile naţionale să repare pagubele provocate infrastructurilor publice și private, gospodăriilor, întreprinderilor, mediului înconjurător sau patrimoniului cultural de inundațiile din primăvara și vara anului 2014 din Romania. Același tip de ajutor vor primi și Bulgaria și Italia pentru pagubele inundațiilor din vara și, respectiv, toamna anului 2014.

Consiliul a aprobat deja ajutorul, din care cea mai mare parte (56 milioane euro) va merge în Italia, Bulgaria primind aproximativ 2 milioane, iar România aproape 8,5 milioane de euro.

Ajutorul a fost votat cu 667 de voturi pentru, 31 împotrivă și 11 abțineri.

Fondul European de Solidaritate a fost creat în noiembrie 2002 pentru a ajuta statele membre UE în cazul unor dezastre naturale. El este utilizat pentru a acoperi măsurile esențiale de urgență și reparație în statele membre lovite de calamități. Aceasta este prima decizie de mobilizare a acestui fond în 2015. Pentru acest an, Fondul poate cheltui 895 milioane de euro.

 

Sus