Oferte locuri de munca top

Primaria Bucuresti demareaza lucrarile la Pasajul Piata Sudului

2031.JPG Lucrarile la Pasajul Piata Sudului vor incepe in cel mai scurt timp.
In schimb Pasajul Mihai Bravu urmeaza sa fie finalizat in acest an.
Au avansat si lucrarile la Pasajul Piata Presei Libere care vor dura doar noua luni, potrivit rerpezentantilor Primariei Bucuresti.

*Modernizare infrastructura Piata Sudului
Contractul de executie a fost semnat in data de 8 mai si amplasamentul a fost predat constructorului. Lucrarile ar fi trebuit sa inceapa imediat insa pana acum nici macar nu au fost aduse utilajele pe santier.
In momentul de fata se obtin avizele necesare pentru devierea circulatiei in vederea inceperii lucrarilor.
Durata totala a contractului de finantare a proiectului este de 26 de luni, iar durata de executie a lucrarilor este de 18 luni de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor.
Lucrarea presupune realizarea unui pasaj subteran pe directia Calea Vacaresti – Str. Nitu Vasile, cu o lungime totala de 356 m.
Vor fi totodata construite patru pasaje pietonale in intersectie, pe directia Str. Nitu Vasile-Calea Vacaresti, de o parte si da alta a pasajului rutier si catre statiile de tramvai. Se va realiza si legatura intre noul pasaj si statia de metrou Piata Sudului.
Valoarea totala a proiectului este de 127 milioane lei, din care asistenta financiara nerambursabila se ridica la 96, 4 milioane lei.
*Pasajul subteran Piata Presei Libere
Avanseaza si lucrarile la Pasajul Piata Presei Libere. Au fost demarate lucrarile de deviere a retelelor, de largiri de strada si realizarea peretilor mulati ai pasajului. Lucrarile continua pe etape, astfel incat sa se mentina fluenta traficului.
Pasajul este amplasat la intersectia a patru artere cu trafic ridicat, sos Bucuresti-Ploiesti, sos. Kisselef, bd Marasti, bd Poligrafiei; Este un pasaj realizat doar pe un singur sens (cel de intrare in Bucuresti, de pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti), avand doua iesiri: una pe bulevardul Kiseleff si una pe bulevardul Marasti.
Lungimea aproximativa a pasajului este de 700 de metri.
Investitia este estimata la suma de 60,4 milioane lei fara TVA.
Proiectul are un termen de finalizare de 9 luni de la demararea lucrarilor.
*Pasajul Mihai Bravu
Autoritatile spera ca vor inaugura al doilea pod al pasajului Mihai Bravu pana la finele anului. Primul pod a fost inaugurat la inceputul acestei luni.
Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a declarat:
„Sunt foarte multumit de cum s-a lucrat, incepand din octombrie anul trecut. Avem speranta ca spre sfarsitul acestui an, si cel de-al doilea pod va fi finalizat, avand in vedere ca lucram pe perioada de vara.”
In acest moment, toti stalpii de sustinere au fost ridicati, au fost montate 16 grinzi (8 grinzi pe deschiderea dinspre Mihai Bravu si 8 pe deschiderea dinspre Vacaresti). Lucrarile de relocare a retelelor edilitare sunt in curs de finalizare.

Sus