Oferte locuri de munca top

Prima ediție nZEB Expo București a găzduit peste 15.000 vizitatori și 150 de companii expozante

Prima ediție a nZEB Expo, cel mai mare eveniment local dedicat construcțiilor eficiente energetic, a avut loc în București și a reunit peste 15.000 de vizitatori și 150 de companii expozante.  Evenimentul s-a desfășurat între 14-16 iunie la Romexpo, Pavilion B2, și a oferit un cadru de discuții, prezentări și demonstrații pentru profesioniștii și entuziaștii din domeniul construcțiilor sustenabile.

Misiunea conceptului nZEB Expo este de a transforma fundamental piața locală a construcțiilor, promovând standardul nZEB și standardul de casă pasivă, respectiv îmbunătățirea standardelor de locuire. Astfel, seria de evenimente nZEB Expo își propune să ofere spațiul și contextul necesar pentru facilitarea schimbului de informații, de know-how și să ofere participanților acces la cele mai noi produse și soluții din domeniu.

„Prima ediție nZEB Expo București a fost un real succes, arătând interesul crescut pentru construcțiile eficiente energetic și nevoia de soluții inovatoare. Ne bucurăm că am reușit să construim un concept dedicat tuturor celor implicați în acest domeniu și să contribuim, pas cu pas, la accelerarea adopției de locuințe tot mai calitative. Cu efervescența de acum ne pregătim deja pentru cea de-a doua ediție, pe care o vom desfășura în toamnă, la Cluj Napoca, și suntem încrezători că va fi cel puțin la fel de bine primită”, a declarat Marius Șoflete, inginer proiectant de case pasive și co-organizator nZEB Expo.

Pe cele trei scene dedicate, nZEB Expo București a reunit peste 50 de speakeri și a acoperit diverse teme de interes din domeniu, de la legislația și finanțarea construcțiilor nZEB, la proiectarea caselor pasive și  declarații de la beneficiari. Un moment special a fost conferința „Orașul Inteligent”, susținută de Carlos Moreno, urbanist de renume internațional și inițiator al conceptului „15 minute city”. Totodată, participanții au avut ocazia de a explora soluțiile și produsele a peste 150 de expozanți și de a discuta cu reprezentanții acestora. Inovațiile aduse de aceștia au acoperit toate segmentele necesare unei construcții sustenabile, inclusiv pompe de căldură, sisteme de ventilație cu recuperare de căldură, tâmplării performante, sisteme de case prefabricate, izolație și hidroizolație, panouri fotovoltaice, soluții pentru acoperișuri etc..

Printre atracțiile principale ale acestei ediții s-au regăsit și cea mai mare imprimantă 3D din România – Wasp The Crane, care a demonstrat în timp real imprimarea unei structuri de casă sau soluțiile inovatoare de digitalizare a construcțiilor de la Leviatan Design, ce au oferit vizitatorilor experiențe de realitate virtuală și augmentată. Totodată, evenimentul a găzduit și 27 de workshop-uri practice, de la  montajul corect al ferestrelor, teste de etanșeitate, demonstrații de scule electrice profesionale, dulgherie, până la  montaj de acoperișuri sau realizare hidroizolație.

Cea de-a doua ediție a nZEB Expo va avea loc la Cluj Napoca, între 1-3 noiembrie 2024, continuând să promoveze construcțiile eficiente energetic și să sprijine tranziția către standardele nZEB și casele pasive. 

nZEB Expo este un parteneriat între Soflete.ro, The Concept Real Estate Advisers și Mihai Cima, co-fondator Universum Events. Soflete.ro – primul și cel mai relevant creator de conținut dedicat construcțiilor din România, cu o comunitate de 150.000 de urmăritori pe canalele online de comunicare și unul dintre principalii promotori ai construcțiilor nZEB și în standard de casă pasivă din țara noastră. The Concept Real Estate Advisers – companie specializată în domeniul vânzărilor și marketingului dedicat construcțiilor și dezvoltărilor imobiliare, care va aduce, atât la București cât și la Cluj, marii dezvoltatori și jucători din piața construcțiilor. Mihai Cima, co-fondator Universum Events – organizatorul unor evenimente de top în industrie (precum Imobiliarium, GoTech World sau Bucharest Technology Week, care adună anual zeci de mii de participanți) va coordona organizarea ambelor ediții nZEB Expo de anul acesta.

###

Despre nZEB Expo

nZEB Expo este un eveniment de referință în domeniul construcțiilor eficiente energetic care pune la dispoziția publicului know-how integrat despre standardul nZEB și casă pasivă.

Evenimentul oferă un spațiu dedicat de networking între toți actorii implicați în domeniul construcțiilor – arhitecți, ingineri, meșteri, auditori energetici, dezvoltatori imobiliari, constructori, producători de materiale de construcții și clienții finali.

Sus