Solplanet x AeroFix

Posibile licitatii trucate la Transgaz

13 companii sunt investigate de Consiliul Concurentei privind o posibila intelegere intre acestea de a participa cu oferte trucate, la zece licitatii organizate de S.N.T.G.N. Transgaz S.A. Medias in anul 2011. Licitatiile au fost organizate pentru atribuirea de contracte de racorduri de gaze naturale si lucrari de modernizare si intretinere a instalatiilor aferente.
Valoarea totala a celor 10 contracte incheiate de catre autoritatea contractanta cu companiile castigatoare ale licitatiilor este de aproximativ 8 milioane de euro.
Legea concurentei interzice orice intelegeri intre companii, decizii ale asociatiilor de companii, care au ca obiect sau au ca efect impiedicarea, restrangerea ori denaturarea concurentei, in special cele care privesc participarea, in mod concertat, cu oferte trucate la licitatii sau la orice alte forme de concurs de oferte, potrivit reprezentantilot Consiliului Concurentei.
Cele 13 companii la sediul carora Consiliul Concurentei a efectuat inspectii inopinate sunt: Inspet, Condmag, T.M.U.C.B., Rominsta, Moldocor, CIS Gaz, Armax, Armax Gaz, Pegamont, ECProd, Anarad, Posada Med si Staza Invest.
In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri. Intreprinderile care vor coopera cu autoritatea de concurenta pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor.

Sus