Oferte locuri de munca top

POS CEE: Teodorovici cere accelerarea incheierii contractelor de finantare

740.jpg Pana in luna aprilie a acestui an trebuie semnate toate contractele de finantare prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice pentru care nu a fost finalizata inca evaluarea, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene, in data de 6 martie.
Teodorovici a cerut conducerii Autoritatii de Management POS CEE mobilizarea totala in vederea recuperarii decalajelor din trecut.
In legatura implementarea proiectelor europene in 2014 Eugen Teodorovici a precizat:
„Valoarea proiectelor ramase inca in diverse faze de evaluare si contractare este de aproximativ 300 milioane de euro, din care majoritatea sunt proiecte de investitii mari, importante pentru economia nationala. Actualul Guvern este unul care sustine foarte mult sectorul privat, cel caruia i se adreseaza acest program. Nu va ascund faptul ca anul 2014 este unul dificil pentru ca trebuie sa continuam ceea ce am inceput in 2013, adica sa nu pierdem nici macar un euro din banii europeni. Am reusit acest lucru in 2013, asadar se poate, si nu sunt multe statele care au facut acest lucru. Acum trebuie sa ne propunem o tinta si mai inalta, iar pentru aceasta avem nevoie, in mod obligatoriu, de un sistem de implementare eficient si simplificat.”
In ceea ce priveste transferul Autoritatilor de Management POS CCE si POS DRU in subordinea MFE, ministrul a aratat ca o simplificare a sistemului si, implicit, o reducere a birocratiei, va conduce la evitarea unor presiuni nejustificate asupra beneficiarilor. „Este foarte important ca noi sa constientizam ca trebuie sa lucram pentru beneficiari. Aceasta imi doresc sa fie mentalitatea cu care sa pornim pe acest drum impreuna”, a explicat Eugen Teodorovici.

Sus