Oferte locuri de munca top

Popp & Asociații: Soluțiile cele mai bune încep cu oamenii potriviți

Biroul de proiectare Popp & Asociații a luat ființă la începutul anilor 2000 alături de domnul inginer Traian Popp.

Dezvoltarea ulterioară a fost determinată de dorința continuă de perfecționare ce s-a materializat prin extinderea companiei către ramuri de activitate conexe activității principale. Proiectele noastre au implicat dintotdeauna un număr extins de specialități, drept urmare am încercat să acoperim intern cât mai mult din realizarea lor, înființând noi departamente ce fac posibilă oferirea unor servicii complete și puternic optimizate.

Încă de la înființare, am privit echipa Popp nu doar ca pe un mijloc pentru atingerea unor rezultate în industria de profil, ci mai degrabă prin prisma dezvoltării profesionale și personale a fiecărui individ în parte.

Prim-planul priorităților noastre este reprezentat atât de investirea constantă în echipă, companie, precum și de menținerea calității, inovativității proiectelor realizate, dar mai ales de depășire a așteptărilor clienților noștri.

 Dragoș-Andrei Marcu,

Director General

Serviciile noastre

Astăzi, Popp & Asociații este un grup de companii de proiectare și consultanță în domeniul construcțiilor. Împreună suntem partenerul de încredere al principalilor investitori naționali și internaționali din România din sectorul dezvoltărilor imobiliare, acoperind servicii complete de proiectare pentru imobile de birouri, rezidențiale, industriale sau comerciale, aeroporturi, facilități sportive, instituții de învățământ, hoteluri, spitale, dar și servicii de expertizare și consolidare.

Motivați de un de un puternic set de valori ce promovează integritatea pe întreg parcursul procesului de proiectare, serviciile noastre acoperă întregul proces, pornind de la etapa de dezvoltare a pre-conceptului până la asigurarea asistenței tehnice pe șantier și monitorizarea în timp a construcției.

Ariile de expertiză vizează proiectarea și consultanța structurală, managementul de proiect, proiectarea geotehnică, monitorizarea și interpretarea datelor precum și încercări/teste ale materialelor.

 

Proiectarea structurilor pentru construcții reprezintă activitatea de bază a companiei. Încă de la înființare Popp & Asociații s-a dovedit a fi un promotor al tehnologiilor de vârf în proiectarea construcțiilor, devenind în scurt timp un model de urmat pentru piața din România. Printre soluțiile și tehnologiile adoptate și implementate amintim proiectarea în sistem BIM, realizarea infrastructurilor în sistem top-down, precum și utilizarea celor mai avansate metode de calcul și analiză structurală pentru obținerea unui echilibru optim între eficiență și siguranță structurală.

Odată cu dezvoltarea și maturizarea biroului de proiectare a fost posibilă abordarea unor proiecte din ce în ce mai complexe alături de angajarea responsabilității și coordonarea întregului proces de proiectare. S-a ajuns astfel ca pentru unele dintre cele mai complexe proiecte realizate până în prezent să fie oferite nu doar servicii inginerești de proiectare, ci și servicii de arhitectură și inginerie pentru instalații.

În anul 2007 ia ființă departamentul de Project & Construction Management răspunzând astfel nevoii clienților de soluții de project management performante tehnico-economic. Suntem pregătiți astfel să abordăm proiecte unicat, dificile, de orice complexitate și mărime, proiecte ce folosesc materiale și tehnologii de pionierat în domeniul construcțiilor, fiind în permanență preocupați de îmbunătățirea competențelor noastre. Experiența generală a companiei, know-how-ul profesional al echipei de proiectare, alături de rezultatele activității departamentului de Cercetare-Dezvoltare permit analiza și definirea de soluții alternative, practice, conducând în final la alegerea unei variante optime, adaptată nevoilor clienților noștri.

Pe lângă serviciile clasice de proiectare, ne-am definit în ultimii ani o echipă dedicată cu care putem realiza studiile de fundamentare necesare realizării unei investiții, fie că vorbim de studii de fezabilitate sau de studii tip “Technical Due Dilligence”. Astfel, venim în întâmpinarea nevoilor clienților noștri încă de la fazele inițiale ale unui proiect, depășind sfera generală de activitate a unui birou tradițional de proiectare.

În ceea ce privește realizarea studiilor geotehnice practica noastră obișnuită este aceea de a defini scopul investigațiilor, de a supraveghea direct lucrările în teren precum și analizele de laborator efectuate de subcontractorii noștri de specialitate și de a elabora studiul geotehnic.

În domeniul ingineriei geotehnice, ne concentrăm eforturile în furnizarea informațiilor complete necesare unei proiectări de specialitate sigure și economice, aliniată timpurilor moderne. Pentru furnizarea unui pachet cât mai complet de servicii, ne-am concentrat eforturile către obținerea unor informații complete și eficiente în urma realizării lucrărilor de monitorizare, implementând soluții complexe și moderne și realizând rapoarte de interpretare unitare, obiective și coerente, în concordanță cu lucrările desfășurate. Dispunem de echipament performant, de ultimă generație, pentru lucrări avansate, iar personalul specializat pe teren este instruit special pentru tipurile de lucrări pe care le realizăm.

Popp & Asociații dispune de asemenea și de facilități de laborator pentru realizarea testelor și analizelor tehnice ale materialelor de construcții.

O experiență unică la nivel național în cadrul companiilor din domeniul proiectării de structuri pentru construcții îl reprezintă departamentul nostru de Cercetare și Dezvoltare, preocupat cu implementarea metodelor inovatoare de lucru, cercetarea sistemelor constructive și a soluțiilor tehnice de ultimă oră, participarea în programe de cercetare naționale și internaționale, dezvoltarea de programe și soluții de calcul proprii, dezvoltarea și  îmbunătățirea permanentă a procesului de proiectare, precum și participarea activă la dezvoltarea și revizuirea codurilor de proiectare.

Portofoliul nostru este extrem de divers, cuprinzând lucrări cu grad înalt de dificultate precum infrastructuri de foarte mare adâncime, de până la 6 subsoluri sau structuri dintre cele mai înalte, de până la 35 de etaje supraterane, în domenii dintre cele mai diverse: clădiri pentru birouri, rezidențiale, monumente istorice, centre comerciale, obiective industriale, aeroporturi, facilități sportive, instituții de învățământ, hoteluri, spitale.

Popp & Asociații deține experiența multidisciplinară necesară atât implementării unor proiecte de mare anvergură cât și unor proiecte dedicate unei comunități restrânse. Indiferent de proiectele la care luăm parte urmărim să creăm atât spații ce îmbunătățesc calitatea vieții cât și să maximizăm fezabilitatea economică și rentabilitatea dezvoltărilor proiectate, adăugând totodată valoare comunităților și zonelor în care acestea sunt construite. Proiectele din portofoliul nostru fie sunt construcții emblematice la nivel național, fie se transformă adesea în simboluri pentru comunitățile și zonele în care sunt realizate.

Echipa noastră

Popp & Asociații se bazează pe o echipă puternică de profesioniști, determinată să rămână în mod constant în avangarda sectorului său, definind astfel unul dintre cele mai atractive medii profesionale din industrie, atât din perspectiva clienților noștri, cât și din perspectiva viitorilor noștri colegi.

Echipa noastră este formată din persoane tinere hotărâte să rămână mereu în fruntea eșalonului de constructori-proiectanți prin aplicarea celor mai inovatoare și performante metode de lucru. Sunt oameni care dau vigoare companiei prin puterea lor de muncă și prin seriozitatea cu care abordează orice proiect.

Totodată, beneficiem de specialiști cu o mare experiență, oameni recunoscuți ca repere în domeniul construcțiilor atât în România cât și la nivel internațional. Astfel, la nivel de grup, Popp & Asociații include 6 verificatori tehnici atestați A1 (construcții beton armat) și 5 verificatori tehnici atestați A2 (construcții metalice), 1 verificator tehnici atestat Af (fundații), 5 experți tehnici atestați A1 (construcții beton armat) și 4 experți tehnici atestați A2 (construcții metalice), 2 experți tehnici atestați pentru construcții de patrimoniu.

Împreună, aceste două laturi formează o echipă din care orice tânăr debutant dorește să facă parte.

Popp & Asociații a înțeles nevoia formării noilor generații de profesioniști, nevoia de consolidare a cunoștințelor teoretice și dobândirii experienței practice a viitorilor ingineri. Prin programe dedicate, studenții universităților tehnice de construcții au avut șansa de a cunoaște de aproape acest domeniu și de a interacționa cu oameni ce împărtășesc pasiuni comune. Ne asigurăm că punem bazele creșterii profesionale a tinerei generații de ingineri, avem resursele potrivite și profesioniști pregătiți să dezvolte competențe tehnice de înaltă clasă.

Trebuie adăugat faptul că în ultimii ani am susținut activ echipa de studenți a Universității Tehnice de Construcții din București în participarea la concursul de proiectare EERI SDC din SUA. Susținerea a fost dublată de consultanța, discuțiile și îndrumarea oferită în fiecare an echipei participante.

Colaborarea cu Universitatea Tehnică de Construcții din București s-a derulat pe mai multe paliere. Anul acesta ne aflăm la a 4-a ediție a evenimentului ConstructFest organizat de această dată în mediu virtual, în cadrul EU-CONEXUS, eveniment dedicat actualilor și viitorilor studenți din domeniul de construcții.

În ansamblu generăm contextul potrivit în care proiectele și programele noastre ajută tinerii să obțină know-how-ul și oportunitățile de care au nevoie pentru a-și dezvolta abilitățile tehnice și pentru a se forma ca buni specialiști ai profesiei noaste.

Credem în misiunea pe care Popp & Asociații o are la nivel de comunitate și societate, ne promovăm și ne asumăm valorile, păstrăm promisiunile și demonstrăm în fiecare aspect al activității noastre corectitudinea și seriozitatea.

 

 

Sus