Oferte locuri de munca top

Ponta, despre independenta energetica a Romaniei

Este important ca Romania sa devina o tara independenta energetic in contextul in care beneficiaza de resurse pentru a o face a precizat premierul Victor Ponta intr-un discurs adresat reprezentantilor mediului de afaceri.
„A fi independenta, a avea propriile resurse si a fi capabila sa acopere nevoile de energie cel putin ale Moldovei, daca nu ale celorlalti vecini, constituie un factor deosebit de important al dezvoltarii noastre viitoare. Avem resurse, avem propriile resurse de energie, in opinia mea, cel mai bogat amestec de energie din regiune: avem hidro-energie, energie eoliana, energie nucleara si regenerabila.”, a explicat Premierul.
In ceea ce priveste exploatarile de gaz tara noastra a inregistrat rezultate promitatoare atat la exploatarile offshore cat si onshore si a acceptat si exploatarile alternative de gaz.
Victor Ponta a mai precizat ca toate fondurile care au fost obtinute in urma privatizarii companiilor de stat din energie vor fi reinvestite in dezvoltarea infrastructurii energetice.
Principala piedica pe piata energiei este „cum putem avea o piata a energiei libera, transparenta, fara a ne distruge industria, economia si avand doar o simpla crestere a preturilor, cu o competitie clara si acces transparent la energie”, a mai adaugat Premierul.

Sus