Oferte locuri de munca top

POLLUTEC 2014: raspunsuri pozitive la probleme de mediu si energie

1689.JPG Zi dupa zi stirile ne anunta ca am intrat intr-o perioada de schimbare, ceea ce inseamna ca trebuie sa luam in calcul problemele legate de mediu si energie in toate activitatile societatii, fie ca sunt din industrie (o productie mai responsabila), la autoritatile locale (imbunatatirea conditiilor de viata, case, transport,…) sau in sectorul serviciilor (reducerea impactului birourilor, spitalelor si a altor institutii)… Aici intervine POLLUTEC ca program singular unde puteti gasi raspunsuri la toate aceste probleme diferite.

POLLUTEC, ce se desfasoara intre 2 si 5 decembrie la Lyon Eurexpo (Franta), va evidentia noi dezvoltari si tot ceea ce au de oferit industriile mediului si energiei ca raspuns la provocarile majore trans-sectoriale cu care se confrunta. Aceasta a 26 a editie Pollutec va strange laolalta 2.300 de expozanti, dintre care 30% internationali, pentru a raspunde asteptarilor specialistilor (ingineri si tehnicieni, factori de decizie, autori de specificatii..) in cautare de echipamente inovatoare si de inalta performanta pentru activitatile lor.

Ca expozitie generala, POLLUTEC acopera toate sectoarele de mediu si temele aflate in centrul preocuparilor actuale ca managementul poluantilor emergenti, economia circulara (pastrarea resurselor, eco-design, recuperarea si exploatarea materialelor…), poluarea atmosferica, mobilitatea urbana, biodiversitatea și riscurile naturale, toate acestea fiind abordate in primul rand ca inovatie și expertiza. Tinand pasul cu dezvoltarile recente, sectorul AMM (analiza-masurare-monitorizare) se transforma in sectorul IMA (instrumentatie-metrologie-automatizare), extinzandu-se pentru a cuprinde teme legate de productivitatea proceselor. Ca parte a abordarii sale globale, programul evidentiaza solutii pentru trei mari provocari trans-sectoriale: dezvoltarea durabila urbana (focalizare pe Oras Durabil), inalta performanta, productie responsabila (focalizare pe Industrie Durabila) si dezvoltare durabila in mediul spitalicesc (focalizare pe Spitale si Dezvoltare Durabila), fiecare punct central fiind sustinut de un program dedicat.

De asemenea vor fi aproximativ 400 de cursuri deschise publicului larg avand ca teme subiecte actuale importante. Cele care au fost deja anuntate includ managementul deseurilor regionale, actiunile impotriva site-uri ilegale, exploatarea materialelor plastice si metalelor, management post-dezastru al deseurilor, economia circulara si mine urbane, smartwater, managementul apelor pluviale, eficienta energetica, stocare a energiei, auto-alimentare, calitatea aerului si sanatate, modelul de hidrogen, inginerie ecologica si impactul dezvoltarilor in reglementarile privind tranzitia energiei.

De-a lungul celor patru zile vor fi expuse o serie de solutii inovatoare la standuri, care concureaza pentru diverse premii si trofee si in forumuri si satele tematice (2), organizate de expertii parteneri ai expozitiei. Un nou Salon de Inovatii se va concentra pe tehnologii eco franceze si europene. Mai exact, acesta va gazdui reuniunile de afaceri LeCleantech, care reunesc start-up-uri, grupuri importante si investitori pentru a aborda cele mai recente tendinte si oportunitati de afaceri pe piata.

POLLUTEC – Intre 2 si 5 decembrie 2014, la Lyon Eurexpo (Franta)
Cea de-a 26 a expozitie internationala de echipamente de mediu, tehnologii si servicii http://www.pollutec.comwww.pollutec.com

Sus