Oferte locuri de munca top

Podurile peste Dunare vor fi reabilitate

2420.JPG Podurile de cale ferata peste Dunare de pe linia Bucuresti-Constanta vor fi reabilitate in urma une investitii de peste 122 de milioane de lei.
Lucrarile ar trebui sa inceapa cel tarziu in septembrie dupa ce Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” a semnat contractul de lucrari cu Asocierea SC Arcada Company SA – SC Metabet C.F. SA – SC Compania Constructii Feroviare SA.
Pentru repararea celor doua poduri, inclusiv viaductele de acces, respectiv pod km 152+149 (Pod Borcea) si pod 165+817 (Pod Cernavoda), va trebui inchisa alternativ circulatia feroviara pe cele doua fire. Ca metoda alternativa vor fi puse in functiune podurile vechi (Anghel Saligny) pe perioada executarii lucrarilor la podurile noi, se arata in comunicatul CFR.
Durata lucrarilor a fost estimata la 23 de luni. In urma implementarii proiectului principalele beneficii sunt sporirea sigurantei circulatiei pe calea ferata si cresterea viteze, dar si asigurarea interoperabilitatii infrastructurii feroviare publice romanesti cu infrastructura si sistemele de transport europene, precizeaza autoritatea contractanta.

Sus