Oferte locuri de munca top

Poduri de cale ferata reabilitate din fonduri europene

17 poduri/podete/tuneluri de cale ferata de pe raza Regionalei CF Cluj vor fi reabilitate din fonduri europene.
Ministerul Transporturilor a fost semnat in data de 25 februarie 2014, contractul de finantare.
Valoarea totala a lucrarii este de 142 de milioane de lei, iar realizarea acesteia va duce la cresterea gradului de siguranta a traficului feroviar de marfuri si pasageri pe calea ferata si la imbunatatirea confortului calatorilor prin marirea vitezei de circulatie.
Lucrarile urmeaza sa fie demarate in vara acestui an si, potrivit calendarului, vor fi finalizate in iulie 2016.
In perioada imediat urmatoare vor fi gata documentatiile de finantare pentru alte doua proiecte de infrastructura. Unul dintre acestea vizeaza modernizarea aeroportului din Iasi prin construirea unei piste noi si a unui terminal de pasageri, precum si prin extinderea platformei actuale de parcare pentru aeronave. Pentru aceste lucrari va fi alocata suma de 258 de milioane de lei. Urmatorul proiect, in valoare de aproximativ 90 de milioane de lei, presupune realizarea Centrului Intermodal Brasov, care va permite transferul marfurilor intre modurile de transport, respectiv de la garniturile de tren catre tiruri (si invers).
Referitor la aceste investitii Ramona Manescu, Ministrul Transporturilor, a declarat: „Aceste proiecte a caror valoare totala depaseste 490 de milioane de lei vor fi finantate cu fonduri europene din Programul Operational Sectorial Transport si vor fi realizate in urmatorii doi ani. Efectele vor fi cresterea confortului pasagerilor si imbunatatirea conditiilor pentru transportul marfurilor”.

Sus