Oferte locuri de munca top

PNDL: contractele de finanţare vor fi multianuale

countryside-215035_640Mecanismul de finanţare a obiectivelor de investiţii prin Programul Național de Dezvoltare Locală a fost îmbunătăţit prin ordonanţa de urgenţă aprobată vineri de Guvern.

Modificările aduse au ca scop îmbunătăţirea mecanismului de implementare, care face posibilă corelarea ritmului de finanţare a proiectelor cu ritmul de execuţie a lucrărilor de construire ale acestora.

Durata de execuţie a unui proiect depăşeşte, cel mai adesea, durata unui an calendaristic. Pentru a se asigura finanţarea până la finalizare a obiectivelor incluse în program, contractele de finanţare vor fi multianuale,  încheiate pe o perioadă de cel mult patru ani.

“Mecanismul  de implementare va asigura predictibilitatea resurselor alocate, precum şi posibilitatea ca sursele de finanţare (buget de stat, buget local, fonduri structurale) să fie complementare.”, precizează într-un comunicat reprezentanţii Guvernului.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală sunt finanţate următoarele categorii de investiţii derulate autorităţile locale: sisteme de alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei; sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate; unităţi de învăţământ preuniversitar, unităţi sanitare; drumuri publice; poduri, podeţe sau punţi pietonale; obiective culturale de interes local; platforme de gunoi; pieţe publice; modernizarea bazelor sportive; sediile instituţiilor publice; infrastructura turistică.

PNDL este divizat în trei subprograme: Subprogramul „Modernizarea satului românesc”, Subprogramul „Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor”, Subprogramul „Infrastructură la nivel judeţean”.
Programul se finanţează din transferuri de la bugetul de stat, în limita fondurilor aprobate anual în bugetul MDRAP.

 

Sus