Oferte locuri de munca top

Pirelli vinde fabrica de cabluri metalice din Slatina

633.jpg Grupul italian Pirelli a decis sa vanda fabrica da cabluri metalice pe care o detine in Slatina, in cadrul unei tranzactii vizand intreaga divizie de profil pe care o opereaza la nivel international. Astfel, Pirelli va transfera grupului belgian Bekaert proprietatea asupra celor cinci fabrici pentru productia de cabluri metalice din Italia, Turcia, Romania, China si Brazilia. Valoarea tranzactiei a fost estimata de vanzator la 255 milioane de euro. Tranzactia ar urma sa fie finalizata in a doua jumatate a anului curent.
Grupul italian si-a motivat decizia de vanzare a acestei divizii din dorinta de a se concentra pe activitatea sa de baza, respectiv producerea de anvelope, operatiune cu marje superioare de rentabilitate.
In acelasi timp, Grupul va intra intr-o colaborare pe termen lung cu noul proprietar al fabricilor de cabluri metalice, avand in vedere ca acestea reprezinta componente importante pentru productia de anvelope radiale.
Pe langa fabrica de cabluri metalice, Grupul Pirelli mai opereaza in Romania o fabrica de anvelope, tot in Slatina, precum si o fabrica de filtre antiparticule la Bumbesti – judetul Gorj.

Sus