Oferte locuri de munca top

Piata locuintelor din Olanda se stabilizeaza

Dupa cinci ani in care preturile locuintelor din Olanda au fost in scadere, piata da semne de recuperare, scrie globalpropertyguide.com
Scaderile de preturi sunt din ce in ce mai mici iar numarul tranzactiilor este in crestere.
Preturile locuintelor au crescut in decursul trimestrului 3 2013 cu 1,07% (0,32% in termeni reali).
In septembrie 2013 fata de aceeasi luna a anului anterior preturile de vanzare ale locuintelor din Olanda au scazut cu 4,05%, cea mai mica scadere inregistrata in ultimele 18 luni.
Totusi preturile ajustate in functie de inflatie au scazut cu 6,36% in aceeasi luna.
Scaderi de preturi au fost inregistrate in aproape toate orasele in trimestrul 3 2013 fata de acelasi interval al anului precedent:
In Amsterdam preturile locuintelor au scazut cu 3,4%, cea mai mica scadere anuala din ultimele sapte trimestre consecutive;
In Rotterdam preturile locuintelor au scazut cu 3,2%, dupa ce au inregistrat scaderi anuale de 8,2%, 7,9% si 4,9% in cele trei trimestre precedente;
In Gronigen, preturile locuintelor au scazut cu 4,1% in trimestrul 3 2013 fata acelasi trimestru al anului anterior, in scadere fata de scaderea anuala de 7% inregistrata cu un an inainte.
In Olanda de Sud preturile au scazut cu 4,1% in trimestrul 3 2013 in comparatie cu acelasi trimestru al anului precedent. Anul anterior pentru aceleasi perioade scaderea a fost de 8,4%.
In regiunea Brabantul de Nord preturile locuintelor au scazut cu 5,3%, in anul precedent scaderea inregistrata a fost de 9,2%.

Sus