Oferte locuri de munca top

Piata de pavele afectata de instabilitatea politica

Instabilitatea politica, lipsa unor proiecte de infrastructura majore si lipsa capacitatii de atragere a fondurilor europene sunt principalele cauze care au condus la stagnarea pietei de pavele si borduri in 2013, precizeaza Sebastian Bobu, directorul executiv al Symmetrica.
Piata de pavele, borduri si rigole din Romania a atins in 2013 aproximativ acelasi nivel ca si in anul precedent, avand un volum de circa 12 milioane de metri si o valoare de aproximativ 66 de milioane de euro.
Cu privire la solutiile ce trebuiesc implementate pentru impulsionarea pietei Sebastian Bobu a precizat:
„Cu toate ca, la nivel de piata, vanzarile din 2013 au fost sustinute de proiectele publice de reabilitare a trotuarelor, pietelor si zonelor pietonale, lipsa unor investitii mai mari in infrastructura a determinat mentinerea acesteia la acelasi nivel din 2012. Astfel, principala masura pe care ar trebui sa o ia in considerare autoritatile pentru a impulsiona atat piata de pavaje, cat si intrega piata de constructii ar fi alocarea de fonduri mai generoase pentru proiectele majore de infrastructura”.
Sebastian Bobu estimeaza ca volumul produselor livrate se va mentine la nivelul ultimilor doi ani, 2014 putand aduce si o stagnare a pretului pentru pavele si borduri, dupa ce in 2013 s-a inregistrat o usoara crestere in acest sens.

Sus