Solplanet x AeroFix

Performanţa, premiată de CCIB la cea de a XXII-a ediţie a Topului Firmelor din Municipiul Bucureşti

????????????????????????????????????

Descarca articolul

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat miercuri, 28 octombrie, la Salonul Le Diplomate al Hotelului Athenee Palace Hilton, ediţia a XXII-a a Topului Firmelor din Municipiul Bucureşti, eveniment de referinţă pentru viaţa economică a Capitalei, aflat sub semnul recunoaşterii şi promovării performanţei adevărate şi oneste.

La ceremonia de înmânare a premiilor au participat, alături de manageri ai celor mai performante companii bucureştene, personalităţi de prim-plan din spaţiul economic, academic şi diplomatic din România, membri ai Guvernului, oficialităţi de la nivelul Instituţiei Prefectului, primăriilor de sector şi organizaţiilor neguvernamentale – asociaţii profesionale, camere de comerţ şi organizaţii patronale.

„De-a lungul a peste douăzeci de ani, ediţie după ediţie, am fost martori la transformarea unor idei în poveşti de succes, am asistat la naşterea unor brand-uri şi la renaşterea altora! Am adus în lumina reflectoarelor oameni şi firme care au avut şi au un cuvânt greu de spus în lumea dură a afacerilor. Într-o lume în continuă transformare, premianţii noştri au demonstrat că se pot obţine rezultate excelente respectând deopotrivă regulile jocului, competitorii, clienţii si echipa”, a afirmat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene, în deschiderea galei de premiere.

Potrivit Camerei bucureştene, laureaţii topului au fost stabiliţi conform unei metodologii severe şi complexe, aprobată şi aplicată unitar, la nivelul întregului sistem cameral. În stabilirea clasamentelor finale au fost luaţi în calcul indicatori precum: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat, calculaţi în baza a 16 elemente extrase din situaţiile financiare depuse de companii la Ministerul Finanţelor Publice şi la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Potrivit metodologiei de top, dintre cele 120.815 de firme cu sediul social în Capitală, care au depus bilanţul aferent anului 2014, au îndeplinit criteriile de eligibilitate 34.219 firme, adică 28% din total. Dintre acestea, Camera bucureşteană a premiat 4008 firme, adică 11,8% din totalul firmelor considerate eligibile, în conformitate cu metodologia de organizare a topului, şi care reprezintă 3,3% din totalul firmelor care au depus bilanţul aferent anului trecut. În ceea ce priveşte structura pe domenii de activitate, cele mai multe companii premiate de Camera bucureşteană activează în domeniul serviciilor (1.529 firme, 38% din total), fiind urmate de firmele cu profil industrial (988 firme, 25% din total) şi de companiile din domeniul comerţ-turism (784 firme, 19% din total). În clasamentul întocmit de Camera bucreşteană ponderi mai reduse revin cercetării, dezvoltării şi inovării (9%, respectiv 366 de entităţi premiate), construcţiilor (6%, adică 231 de companii) şi agriculturii, silviculturii şi pescuitului (3%, respectiv 110 companii). În vederea realizării unui clasament cât mai obiectiv, în cadrul fiecărei grupe au fost premiate companiile pe cinci clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microîntreprinderi.

De asemenea, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti a acordat trofee de excelenţă companiilor care în ultimii cinci ani s-au clasat pe prima poziţie în competiţia elitelor, precum şi două premii speciale: trofeul George G. Assan” firmei Caranda Baterii SRL pentru „Brandul românesc al anului” şi trofeul „Ioan V. Socec” colegilor noştri de la Radio România Actualităţi pentru spaţiul alocat fenomenelor economice şi pentru modul obiectiv şi profesionist în care sunt reflectate acestea.

Capacitatea de inovare a oamenilor de afaceri bucureşteni a fost răsplatită, pentru al XV-lea an consecutiv, cu Trofeul creativităţii, decernat în baza datelor furnizate de OSIM.

Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale
Intreprinderi mari
nr.crt FIRMA
1 STRABAG SRL
2 BOG ‘ART SRL
3 CONSTRUCTII ERBASU SA
Intreprinderi mijlocii
nr.crt FIRMA
1 DANYA CEBUS ROM DEVESELU SRL
2 DANYA CEBUS ROM SRL
3 CONTEAM SRL
Intreprinderi mici
nr.crt FIRMA
1 STRABAG AG AUSTRIA SUCURSALA BUCURESTI ROMANIA
2 REZIDENT SUPORT SRL
3 DAGESH ROM SRL
Microintreprinderi
nr.crt FIRMA
1 TAFSAN CONSTRUCT SRL
2 HRV BUILDING SRL
3 GENERAL TECHNICAL CONTRACTOR SRL
Lucrari de constructii a drumurilor si a cailor ferate
Intreprinderi foarte mari
nr.crt FIRMA
1 DELTA ANTREPRIZA DE CONSTRUCTII SI MONTAJ 93 SRL
Intreprinderi mari
nr.crt FIRMA
1 EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL
2 STRACO GRUP SRL
3 MAX BOEGL ROMANIA SRL
Intreprinderi mijlocii
nr.crt FIRMA
1 KIAT GROUP CONSTRUCT SRL
2 SALCEF COSTRUZIONI EDILI E FERROVIARIE – SALCEF S.P.A. ROMA SUCURSALA BUCURESTI
3 VIAROM CONSTRUCT SA
Intreprinderi mici
nr.crt FIRMA
1 DUMAVA SEMNALIZARE SRL
2 DRUM ART SRL
3 VIACOR ENGINEERING SRL
Microintreprinderi
nr.crt FIRMA
1 TEO TRANS CONSULTING SRL
2 ORTIZ CONSTRUCCIONES Y PROYECTOS SA MADRID SUCURSALA BUCURESTI
3 DIA TRANS CONSTRUCT SRL

 

Sus